Uhljeb i performer David Ricov molio ZADAR News da mu objavimo priopćenje: “Znate li vi tko sam ja? Ja sam nastupao na televiziji!”

3

Koordinator Malog Arsenala, David Ricov, poslao je na redakcijski e-mail portala ZADAR News priopćenje u kojemu laže, insinuira i dramatizira, ako se to priopćenje odnosi na pisanje portala ZADAR News. Naime, unatoč činjenici da je naknadno završio četvrti stupanj u Benkovcu, Ricov ne može ni uz sve prijetnje sudovima, izbrisati činjenicu da je sa srednjom stručnom spremom, odnosno kao konobar uhljebljen na gore spomenutu funkciju.

POGLEDAJTE FOTOEKSKLUZIV: Je li ovo razlog zašto je konobar David Ricov uhljebljen u Malom Arsenalu?

David Ricov o zadarskim glazbenicima: “Oni ne pjevaju nego revu”

Ne može Ricov pobjeći ni od činjenice da se krkanski, vjerojatno u pijanom stanju, pokušao obračunati s kolegama glazbenicima iz Zadra za koje je javno napisao da ne pjevaju, nego da revu (više o tome možete pročitati ovdje). Kada je to napisao, javno ga je opomenuo Mladen Grdović kazavši na njegovom Facebooku kako mora poštovati svoje kolege.

Uguglali smo Davida Ricova: Vrijeđao je kolege, nije napisao ili uglazbio niti jednu pjesmu i krivo je otpjevao obradu Kamene Dalmacije

U svom pamfletu performer Ricov spominje da se njegovi spotovi vrte na televiziji!?!? Dobro, i? Što bi to trebalo značiti? Pokušava li Ricov time umanjiti činjenice objavljene u tekstu u kojemu smo jasno dokazali kako on u svojoj 17 godina dugoj karijer nikad nije napisao ili uglazbio pjesmu, što je i vidljivo uvidom u registar Hrvatskog društva skladatelja/ZAMP-a? Možda pokušava, ali mu to nikako ne polazi za rukom jer faktografija je takva i ona se ne može promijeniti.

Činjenice o uhljebu Ricovu

Nadalje, Ricov kaže kako ga takvi tekstovi vrijeđaju i omalovažavaju. To možda uistinu i je tako, ako je Ricov osoba koju vrijeđaju neosporne činjenice, a one su:

  • da nikad u životu nije napisao pjesmu i prijavio je HDS/ZAMP-u
  • da nikad u životu nije skladao pjesmu i prijavio je HDS/ZAMP-u
  • da je kao konobar primljen u Mali Arsenal
  • da je kao konobar radio kao koordinator u Malom Arsenalu
  • da je vrijeđao svoje kolege glazbenike kazavši da ne pjevaju, nego da revu
  • da je župan Božidar Longin, nakon što je vidio o čemu se radi smijenio staro vodstvo Muzejskog vijeća, a u novo postavio, kao predsjednika profesora Zlatka Begonju
  • da je Zlatko Begonja izjavio kako David Ricov u budućnosti neće biti na spomenutoj dužnosti i da će se za istu raspisati javni natječaj

Eto, to su neke činjenice od kojih David Ricov, s prijavljenim prebivalištem na adresi Ugljan, Brodarice 3, ne može pobjeći.

Grad Zadar se ruga: Ricov je dobio Grb Grada Zadra jer pjeva po fešticama na poluotoku

Na naš upit, zašto je Ricov i s kojim to zaslugama dobio Grb Grada Zadra premda nije nikad u životu napisao ili uglazbio pjesmu, odgovorila nam je iz Grada Zadra, Marina Mihovilović Pajkin:

Poštovani,

Dobitnici Grba Grada Zadra, Bepo Matešić i David Ricov, već više od desetljeća nastupaju zajedno, promoviraju Zadar i bogatu tradiciju dalmatinske pjesme. Njihovi nastupi, zahvaljujući iznimnim glasovnim mogućnostima, ali i atmosferi izvedbe, radosti i iskrenosti koju dijele s publikom, prepoznatljivi su, neovisno o tome radi li se o gotovo spontanom nastupu na gradskim ulicama i trgovima ili pomno organiziranim festivalima i koncertima u Zadru ali i diljem svijeta.

Nezaobilazni su dvojac svih ljetnih feštica na Poluotoku, jednako dobro prihvaćeni među domaćom publikom ali i atrakcija za strane goste koji se kroz njihov nastup upoznaju s našom tradicijom. Na kraju, ali možda i najvažnije za spomenuti, uvijek se rado i nesebično odazivaju na svako humanitarno okupljanje.

S poštovanjem,Marina Mihovilović Pajkin, dipl. novinar

Za Ricova je ZADAR News cijenjeni portal, ali je ipak najavio tužbu protiv nas

A njegov pamflet koji nam je poslao i zamolio da ga objavimo, kazavši za naš portal kako je cijenjen, prenosimo u integralnom obliku:


David Ricov
Ugljan, Brodarice 3
e-mail: davidricov@gmail.com

PRIOPĆENJE ZA MEDIJE

Poštovani predstavnici medija,

Obzirom na medijske napise proteklih dana u kojima me se neutemeljeno i sustavno omalovažava kao čovjeka i profesionalca, smatrao sam shodnim poslati Priopćenje za kojeg lijepo molim da ga zbog velikog interesa javnosti, objavite u Vašem cijenjenom mediju.

Po završetku srednje škole stekao sam zvanje konobara, a naknadno i zvanje komercijalista te sam trenutno zaposlen na mjestu komercijalista i koordinatora poslova Malog arsenala pri Narodnom muzeju Zadar. Nije točno, kako su to neki novinari izvijestili, kako sam ja šef Malog arseanala niti da sam konobar koji vodi Mali arsenal. Pored tekućih poslova, a po nalogu poslodavca, ja sam i koordinator u Malom arsenalu i taj posao obavljam odgovorno i savjesno.

Osim posla u Narodnom muzeju Zadar, ja sam i glazbenik čiji se spotovi prikazuju na televiziji, pjevač koji je održao desetke koncerata samostalno i sa drugim pjevačima diljem Lijepe naše. Dobitnik sam i Grba gradonačelnika Grada Zadra 2016. godine.
Unatoč tome, ponosan sam kako na svoje pjesme i priznanja, tako i na zvanje konobara. Biti konobar nije grijeh niti sramota kako su to neki portali i tiskani mediji dali naslutiti u seriji članaka kojima je za cilj bio diskreditirati me kao osobu, a čime mi je nanesena šteta ugledu i časti. Kroz svoje školovanje više puta sam osvajao vrijedna priznanja i nagrade u polju ugostiteljstva te sam na regionalnom i međunarodnom gastro natjecanju osvajao medalje i već tada ističući se kao uzoran učenik te ostvarajući zavidne uspjehe na različitim natjecanjima promovirao svoj grad i županiju. Nadalje, dovedena je u pitanje moja egzistencija i kao pjevača i kao zaposlenika Narodnog muzeja Zadar jer sam etiketiran kao nekakav nesposobnjaković kojeg treba smijeniti, a putem Interneta pokrenuta je i peticija za mojom smjenom koju, osobno sam se uvjerio, je potpisao netko u moje ime?! Toliko o vjerodostojnosti internetskih peticija, makar ove kojom se poziva, ne znam koga, da me se smijeni.

Posebno daleko išao je jedan lokalni portal koji je izvlačenjem iz konteksta, i pozivajući se na neimenovani izvor, dakle izmišljeni, pokušao uništiti moju obitelj zbog čega sam već podnio privatnu kaznenu tužbu protiv odgovornih osoba. Ne znam čime sam zaslužio ovakav medijski linč, srećom, tek manjeg dijela zadarskih medijskih kuća čiji su se novinari, kao po dogovoru, okomili na mene i moju obitelj.

Smatram da je serija članaka kojom me se blati, vrijeđa i bez argumenata omalovažava, produkt dobro planirane akcije s ciljem da se našteti, ne samo meni i mojoj obitelji, već i ustanovi u kojoj radim. Ovim putem zahvaljujem svim ostalim novinarima, medijskim kućama koje nisu popustile pritiscima pojedinaca i nisu htjeli niti prenositi klevetničke tekstove.

S poštovanjem, David Ricov

 

U Zadru, 13.studenog 2017.

Komentari

komentari

Podijeli objavu

3 Komentari

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here