112Zadar

Uhićena lopovska trojka koja je pohodila prodavaonice za otkup zlata i mjenjačnice

kradec-pistolZadarska policija privela je trojicu muškaraca koje sumnjiči za pljačku poslovnica za otkup zlata i mjenjačnicu. Pri tom su ukrali oko 60 000 kuna.

Policijski službenici Službe kriminalističke policije Policijske uprave zadarske dovršili su kriminalističko istraživanje nad trojicom muškaraca u dobi od 35, 32 i 26 godina koje se sumnjiči da su u proteklih pet mjeseci počinili ukupno četiri razbojništva i jedan pokušaj razbojništva u poslovnici za otkup zlata i u mjenjačnicu.

32-godišnjaka se tako sumnjiči da je u siječnju i ožujku, u dva navrata, uz prijetnju oštrim predmetom, od zaposlenika stanice za otkup zlata u Ulici Ante Starčevića u Zadru, otuđio novac te da je u travnju i svibnju, skupa s 26-godišnjakom, uz prijetnju vatrenim oružjem, u poslovnici za otkup zlata u Zrinsko-Frankopanskoj ulici u Zadru otuđio i pokušao otuđiti novac.

26-godišnjaka i 35-godišnjaka se također tereti da su u travnju, u Zrinsko-Frankopanskoj ulici u Zadru uz prijetnju vatrenim oružjem, od 38-godišnje djelatnice mjenjačnice otuđili novac.

Materijalna šteta iznosi gotovo 60 tisuća kuna, a 35-godišnjak, 32-godišnjak i 26-godišnjak su uz kaznenu prijavu predani pritvorskom nadzorniku Policijske uprave zadarske.





Related Articles

Back to top button