Kada je David Ricov, koordinator Malog Arsenala u sklopu Narodnog muzeja u Zadru prije nekoliko dana novinarki Slobodne Dalmacije nepristojno odbrusio “Uguglajte moje ime, nisam ja Ljubo iz Siska” i “vi vrlo dobro znate tko sam ja” nitko nije ni slutio da zadarski slavuj koji je drugim kolegama glazbenicima poručio kako revu, a ne pjevaju skriva neke činjenice o sebi.

>> Više o uhljebljivanju konobara Davida Ricova u Mali Arsenal pročitajte ovdje

ZAMP: David Ricov nikad nije napisao ili skladao pjesmu

Iako se voli predstavljati kao glazbenik i pjevač, iz registra ZAMP-a i Hrvatskog društva skladatelja vidljivo je kako David Ricov nikad u životu nije napisao ili skladao neku pjesmu. Uvidom u kolekciju dosad objavljenih pjesama, Ricov je snimio, dakle, iako se voli pohvaliti kako se glazbom bavi 17 godina otpjevao svega sedam pjesama koje su za njega napisali drugi pjesnici i glazbenici.

Denis Maričić mu napisao dvije kvalitetne pjesme

Dvije kvalitetne pjesme koje je za zadarskog koordinatora Malog Arsenala napisao Denis Maričić Dendo, autor popularne pjesme Oči boje lavande, su “Di Vitar Ljubi Maslinade” i “Ne krij oči zelene”. To su ujedno i jedine pjesme s nekim konkretnijim smislom i umjetničkom kreativnošću koje je Ricov otpjevao u svojoj, kako sam voli kazati, 17-godišnjoj “karijeri”.

Ruganje s ostalim glazbenicima, uručen mu je Grb Grada Zadra

On je ujedno, uz legendarnog Bepa Matešića, uz kojega se godinama šlepa, vjerovali ili ne, dobitnik Grba Grada Zadra, dok su drugi, pravi glazbenici i pjesnici još jednom preskočeni i zanemareni. Možda je razlog tome jer takvi dostojanstveni ljudi ne “pjevaju” po HDZ-ovim dernecima i ne revu do 5 ujutro pijani u društvu političara s lakima damama. Ili samo nemaju obraz kao džon i ne revu kao što Ricov reve? Ne znamo, ali voljeli bismo znati odgovor zašto je tomu tako.

Grad Zadar šuti

Iako smo od Grada Zadra pokušali doznati čime je i na koji način to Ricov zaslužio spomenutu nagradu, do zaključka ovog teksta nam nisu odgovorili na ovo pitanje.

Na svojim službenim stranicama, Ricov je o sebi između ostaloga objavio i sljedeće:

Odlukom Gradonačelnika, uručena mu je Nagrada Grada – Grb grada Zadra, uz popratni tekst : „Dodjeljuje se gospodinu Davidu Ricovu za zapažene uspjehe u području glazbene kulture i umjetnosti. ”

Otpjevao krivo obradu Kamene Dalmacije

Ono što za “zapalo za uši” mnogim zadarskim glazbenicima i onima koji su čuli njegovu verziju obrade legendarne pjesme Romea Santinija, “Kamena Dalmacija” je to da je Ricov otpjevao krivo zadnji dio pjesme, pa je tako umjesto “vratit ću se UMRIT ispod mojih borova” otpjevao nelogično “vratit ću se UVIK ispod mojih borova”. Iako takav tekst kojega Ricov pjeva nema apsolutno nikakvog logičnog smisla, on je ustrajao na svojoj pogrešci, pa je tako i u nekim izvedbama uživo jednako, dakle, krivo i svojeglavo nastavio iskrivljivati tekst pjesme koju nije napisao.

Ispravna reakcija župana Longina i odluka Zlatka Begonje kako Ricov ne može ostati na funkciji koordinatora

I za kraj, ono što je poznato, jučer je promptno i ispravno reagirao zadarski župan, Božidar Longin postavivši ekspresno novo Muzejsko vijeće. U razgovoru za ZADAR News novi predsjednik Muzejskog vijeća, Zlatko Begonja, netom nakon imenovanja jasno i nedvosmisleno kazao je kako Ricov ne zadovoljava uvjete za funkciju koju još uvijek obnaša.

>> David Ricov o konkurenciji: “Oni ne pjevaju nego revu, klapsko – zabavna glazba otišla je k vragu”

Napao zadarske glazbenike i ružno ih optužio da “revu”

Prvi incident u kojemu je Ricov sam sudjelovao i kojega je, očito pijan sam generirao dogodio se 9. rujna ove godine kada je na svom Facebooku objavio tekst kojim je izvrijeđao zadarske glazbenike kazavši o njima da revu, a ne pjevaju. Naravno, o sebi je govorio u superlativima ponižavajući pritom sve ostale kolege koristeći ružne epitete iako, kao što smo već kazali, nikad u životu nije napisao ili uglazbio pjesmu, kao što je i vidljivo u ZAMP-ovoj bazi podataka.

Mladen Grdović mu poručio: Poštuj svoje koelge

Za spomnuti je za kraj i to da nakon što je ZADAR News prenio sporni status Ricova na našem portalu, u komentarima se oglasio i zadarski kantautor Mladen Grdović koji mu je napisao kako mora poštovati svoje kolege glazbenike, što su “lajkali” mnogi. Ricov je zbog svoje objave kojom je ponizio svoje kolege tako generirao veliki broj neprijatelja koji su mu javno pod imenom i prezimenom, što na ZADAR Newsu, što na Facebooku rekli jasno što misle o njemu i njegovom pjevanju.

POGLEDAJTE FOTOEKSKLUZIV: Je li ovo razlog zašto je konobar David Ricov uhljebljen u Malom Arsenalu?

Komentari

komentari

2 Komentari

  1. Šuška se da je sljedeći na redu za razvaljivanje “Zdepasti vagino mehaničar ” /raznorazne nelegalne transakcije u mandatu poteštata / ?

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here