Nakon jutrošnje objave ZDNews.hr-a kako Božidar Kalmeta namjerno […]

Ugovor između Grada Zadra i Ane Lovrin ne postoji? Erol Gaši: Kalmetin princip je: “Zakon to sam ja”


Nakon jutrošnje objave ZDNews.hr-a kako Božidar Kalmeta namjerno i nakon više upozorenja krši Zakon o pravu na pristup informacijama, postalo je evidentno kako će u konačnici radi gradonačelnikove bahatosti Grad Zadar biti kažnjen oduzimanjem sredstava iz ionako nekoordiniranog i lošeg gradskog proračuna.

Podsjetimo, Grad Zadar odnosno Božidar Kalmeta osobno je lani nakon izborne pobjede angažirao Anu Lovrin, bivšu gradonačelnicu i saborsku zastupnicu koja je u povlaštenoj saborskoj mirovini (mirovina joj iznosi 9 tisuća kuna!) za usluge savjetovanja. Kalmeta tako svojoj prijateljici mjesecima redovito isplaćuje iznos od 5 tisuća kuna, dok s druge strane, bitno smanjuje porodiljnje naknade,  dok socijalnim slučajevima  uplate kasne i po pola godine.

Tijekom dana Ivana Dadić iz Ureda gradonačelnika još jednom je ‘sama od sebe’ kontaktirala redakciju ZDNews.hr-a poslavši nam e-mail s nekakvim statističkim podacima koje nismo tražili, dok s druge strane, ugovor između Grada Zadra i Ane Lovrin, koji prema nekim izvorima uopće i ne postoji – odbijaju pokazati javnosti.

Ugovor između Grada Zadra i Ane Lovrin ne postoji?

Izvor iz Uprave Grada Zadra za ZDNews.hr kazao je kako ga uopće ne bi čudilo da ugovor između Grada Zadra i Ane Lovrin ne postoji. Dodao je i kako je cijeli sustav isplate financija Grada Zadra vrlo ‘labav’, odnosno kako se stvari odvijaju po ‘rubu zakona’.

- Nemojte se čuditi što niste dobili taj ugovor. On je svakako štetan za Grad Zadar, a s druge pak strane, nije isključeno da isti uopće ne postoji, što je još skandaloznije. Generalno gledajući, cijeli sustav isplata u Gradu Zadru funkcionira na vrlo čudan način i mislim da bi tu bilo posla za državne službe koje bi se ozbiljnije trebale pozabaviti s nekim sumnjivim i štetnim ugovorima – kazao je. O kojim se ugovorima radi, naš izvor nije htio govoriti.

Erol Gaši (Foto: Zadarski list)

Erol Gaši (Foto: Zadarski list)

EROL GAŠI – Kalmetin princip je: Zakon to sam ja!

Gradski vijećnik SDP-a, Erol Gaši, za ZDNews.hr kazao je kako ga uopće ne čudi to što Grad skriva famozni ugovor.

- Uopće me ne čudi da Vam nije dostavljen ugovor, jer to je u slučaju gradske vlasti odavno postalo pravilo. Ne tako davno, na sjednici na kojoj se odlučivalo o sudjelovanju Grada Zadra u preoblikovanju NK „Zadar“, mi smo kao oporbeni vijećnici u Gradskom vijeću tražili na uvid elaborat o preoblikovanju, ali ga isto tako nismo dobili. Dapače, vijećnik Vedran Uranija nam je u obrani tog čina vladajućih rekao kako bi predočavanje tog dokumenta vijećnicima zapravo bilo protuzakonito! Ne poštuje se zakon?! Odavno mi znamo da u Zadru stvari funkcioniraju na način – zakon, to sam ja!

Što se tiče zapošljavanja Ane Lovrin, kazao je ironično kako Ani Lovrin sigurno nije lako preživjeti s 9 tisuća kuna povlaštene saborske mirovine. Dodao je i kako Lovrin, ukoliko uistinu radi za Grad Zadar, zasigurno zaslužuje veći iznos od 5 tisuća kuna.

- O zapošljavanju Ane Lovrin Situacija u zemlji je teška i sigurno da nije lako preživjeti s povlaštenom mirovinom od 9000 kuna. Stoga me ne čudi da je gradonačelnik Kalmeta odlučio pomoći svojoj bliskoj suradnici s dodatnim zapošljavanjem, ali mi se iznos za njene usluge ipak čini premalim. Osoba koja je toliko stručna, što je dokazala i svojim aktiviranjem povlaštene mirovine na jedan dan, sigurno zaslužuje puno veći iznos naknade za posao koji će za gradonačelnika Kalmetu obavljati. U ovom mulju u kojem se Grad nalazi mogu djelovati samo stručnjaci kao što je Ana Lovrin.

Komentari (12)
 1. luka
  Reply -
 2. komarci
  Reply -
 3. Sime
  Reply -
 4. Sime
  Reply -
  • Tomo
   Reply -
 5. Ante
  Reply -
 6. Zombi
  Reply -
 7. pih
  Reply -
 8. luka
  Reply -
 9. Ante
  Reply -
 10. Ante
  Reply -
 11. krsimir
  Reply -

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>