Izdvojeno

Ugovor između Grada Zadra i Ane Lovrin ne postoji? Erol Gaši: Kalmetin princip je: “Zakon to sam ja”

Božidar Kalmeta i savjetnica Ana Lovrin (Foto: Zadarski list)


Nakon jutrošnje objave ZDNews.hr-a kako Božidar Kalmeta namjerno i nakon više upozorenja krši Zakon o pravu na pristup informacijama, postalo je evidentno kako će u konačnici radi gradonačelnikove bahatosti Grad Zadar biti kažnjen oduzimanjem sredstava iz ionako nekoordiniranog i lošeg gradskog proračuna.

Podsjetimo, Grad Zadar odnosno Božidar Kalmeta osobno je lani nakon izborne pobjede angažirao Anu Lovrin, bivšu gradonačelnicu i saborsku zastupnicu koja je u povlaštenoj saborskoj mirovini (mirovina joj iznosi 9 tisuća kuna!) za usluge savjetovanja. Kalmeta tako svojoj prijateljici mjesecima redovito isplaćuje iznos od 5 tisuća kuna, dok s druge strane, bitno smanjuje porodiljnje naknade,  dok socijalnim slučajevima  uplate kasne i po pola godine.

Tijekom dana Ivana Dadić iz Ureda gradonačelnika još jednom je ‘sama od sebe’ kontaktirala redakciju ZDNews.hr-a poslavši nam e-mail s nekakvim statističkim podacima koje nismo tražili, dok s druge strane, ugovor između Grada Zadra i Ane Lovrin, koji prema nekim izvorima uopće i ne postoji – odbijaju pokazati javnosti.

Ugovor između Grada Zadra i Ane Lovrin ne postoji?

Izvor iz Uprave Grada Zadra za ZDNews.hr kazao je kako ga uopće ne bi čudilo da ugovor između Grada Zadra i Ane Lovrin ne postoji. Dodao je i kako je cijeli sustav isplate financija Grada Zadra vrlo ‘labav’, odnosno kako se stvari odvijaju po ‘rubu zakona’.

– Nemojte se čuditi što niste dobili taj ugovor. On je svakako štetan za Grad Zadar, a s druge pak strane, nije isključeno da isti uopće ne postoji, što je još skandaloznije. Generalno gledajući, cijeli sustav isplata u Gradu Zadru funkcionira na vrlo čudan način i mislim da bi tu bilo posla za državne službe koje bi se ozbiljnije trebale pozabaviti s nekim sumnjivim i štetnim ugovorima – kazao je. O kojim se ugovorima radi, naš izvor nije htio govoriti.

Erol Gaši (Foto: Zadarski list)

Erol Gaši (Foto: Zadarski list)

EROL GAŠI – Kalmetin princip je: Zakon to sam ja!

Gradski vijećnik SDP-a, Erol Gaši, za ZDNews.hr kazao je kako ga uopće ne čudi to što Grad skriva famozni ugovor.

– Uopće me ne čudi da Vam nije dostavljen ugovor, jer to je u slučaju gradske vlasti odavno postalo pravilo. Ne tako davno, na sjednici na kojoj se odlučivalo o sudjelovanju Grada Zadra u preoblikovanju NK „Zadar“, mi smo kao oporbeni vijećnici u Gradskom vijeću tražili na uvid elaborat o preoblikovanju, ali ga isto tako nismo dobili. Dapače, vijećnik Vedran Uranija nam je u obrani tog čina vladajućih rekao kako bi predočavanje tog dokumenta vijećnicima zapravo bilo protuzakonito! Ne poštuje se zakon?! Odavno mi znamo da u Zadru stvari funkcioniraju na način – zakon, to sam ja!

Što se tiče zapošljavanja Ane Lovrin, kazao je ironično kako Ani Lovrin sigurno nije lako preživjeti s 9 tisuća kuna povlaštene saborske mirovine. Dodao je i kako Lovrin, ukoliko uistinu radi za Grad Zadar, zasigurno zaslužuje veći iznos od 5 tisuća kuna.

– O zapošljavanju Ane Lovrin Situacija u zemlji je teška i sigurno da nije lako preživjeti s povlaštenom mirovinom od 9000 kuna. Stoga me ne čudi da je gradonačelnik Kalmeta odlučio pomoći svojoj bliskoj suradnici s dodatnim zapošljavanjem, ali mi se iznos za njene usluge ipak čini premalim. Osoba koja je toliko stručna, što je dokazala i svojim aktiviranjem povlaštene mirovine na jedan dan, sigurno zaslužuje puno veći iznos naknade za posao koji će za gradonačelnika Kalmetu obavljati. U ovom mulju u kojem se Grad nalazi mogu djelovati samo stručnjaci kao što je Ana Lovrin.

12 Komentara

12 Komentara

 1. luka

  Apr 4, 2014 at 21:37

  Uboive Hrvatskog naroda ništa im nije svete i uvjek im je malo dabogda kopali po kontejneima.

 2. komarci

  Apr 4, 2014 at 22:15

  Kalmeta nabijemo te na q

 3. Sime

  Apr 5, 2014 at 00:43

  om je kontra-zakon to da

 4. Sime

  Apr 5, 2014 at 00:45

  a sad nam je dosta od njemu dajte dosta sad dosadni ste vise s njim

  • Tomo

   Apr 5, 2014 at 00:54

   zašto dosta? uvpravo o ovakvim stvarima triba pisati da se rašćiste što prije. kalmetu globiti a ugovor objaviti!

 5. Ante

  Apr 5, 2014 at 00:45

  dosadan je

 6. Zombi

  Apr 5, 2014 at 09:00

  Vjeruj, stoko sitnog zuba!

 7. pih

  Apr 5, 2014 at 09:58

  ma zaboli me ona stvar za taj ugovor

 8. luka

  Apr 5, 2014 at 12:57

  korizma rjetka ocu više više lova lova a onda u sv.Frane na molitvu lova lova ma pun mi kufer tih dođoški i domacih lopova njoj cu na vrata s novinarima kad dici ovih dana ne budem ima dat za isti nema druge nego od vrata do vrata i kraj.

 9. Ante

  Apr 6, 2014 at 07:43

  ko je pozadina Almetina ?

 10. Ante

  Apr 6, 2014 at 07:43

  UDBA ?

 11. krsimir

  Apr 6, 2014 at 07:44

  bivsa OZNA ?

Objavi Komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Najnovije vijesti

To Top