ZADAR SportZadne-Izdvojeno

U samo 2 mjeseca KK Zara okupio 65 djece

image Prvog dana rujna ove godine u Zadru je s radom službeno krenuo novi košarkaški klub Zara pod vodstvom trenera Marina Vrsaljka, Ivice Škalabrina, Ivana Kaštropila i prof. Ivana Karavide u dvorani osnovne škole Šime Budinića na Voštarnici.

Interes za treniranje u novom košarkaškom klubu je velik. U samo dva mjeseca aktivnog rada s mladim sportašima KK Zara već sada ima oformljenu školu košarke najmlađih generacija zatim predkadetsku, kadetsku i juniorsku (odnosno seniorsku) momčad. Sveukupan broj djece od prvog dana treniranja popeo se na 65. Predsjednik KK Zara Marin Vrsaljko izjavio je: „Da, informacija je točna. Svaki tjedan dođe nam 4-5 nove djece i već sada užurbano radimo da osiguramo nove termine.”

Cilj košarkaškog kluba Zara je da svakom djetetu ponudi jednaku priliku za uspjeh, da se mlade košarkaše izvede na pravilan životni put te da se omogući treniranje košarke i djeci roditelja slabijeg imovinskog stanja.

Na pitanje kako izlaze na kraj s financijama u ovim izazovnim vremenima Marin Vrsaljko je istaknuo sljedeće: „Sretan sam što je naš projekt na samom početku prepoznalo nekoliko pojedinaca koji su nam izašli u susret ne nužno financijski već i velikim radnim zalaganjem. I oni moraju znati da su zaslužni za činjenicu da su omogućili našim mladim članovima kluba da kvalitetno upotpune svoje slobodno vrijeme što će se kasnije pokazati kao neprocjenjivo životno iskustvo.”

Za kraj je naglasio da bi bilo lijepo kada bi i neka strana firma kroz načelo društvene odgovornosti prepoznala mogućnosti ovog projekta i popratila ubrzani razvitak kluba te rad djece kroz sponzorsku suradnju na obostrano zadovoljstvo.





Related Articles

Back to top button