ZadarZadne-Izdvojeno

U “Prometnoj renesansi Hrvatske” Sanader i Kalmeta su jedini junaci, a gradnja autoceste počinje s HDZ-om

Foto: Nacional
Foto: Nacional

Optužnica protiv Božidara Kalmete obuhvaća i sporni promotivni film „Prometna renesansa Hrvatske“ koji je za Ministarstvo prometa, mora i infrastrukture izradila Fimi media 2007. godine,. Nikad nigdje nije bio prikazan, iako su građani Hrvatske za njega dali 612 tisuća kuna!

Glavni akter u Prometnoj renesansi Hrvatske je doktor Sanader. U filmu se, interesantno, uopće ne prikazuje razdoblje od 2000. do 2004. godine (vrijeme Račanove vlade) kada je pokrenuta gradnja autocesta.

Prema „renesansi“ sve počinje od 2004. godine (kada HDZ dolazi na vlast), a osim Sanadera, jedina osoba koja se pojavljuje u filmu jest naš gradonačelnik Kalmeta, koji je i platio taj film.

Film „Prometna renesansa Hrvatske“ izravna je poveznica bivšeg ministra Božidara Kalmete s inkriminiranom Fimi medijom, piše Večernji list još 2012. godine.

‘Nije to bilo za nekakav skup, to je bio dokument vremena, s mogućnošću da se on prikaže. Ali mi ga nismo prikazali tada, jer ja sam smatrao, da bi netko rekao: Evo, rade promidžbu za kampanju itd. 612 tisuća kuna nije sporno. Znam ja za filmove, koji su po dvije-tri minute, pa su koštali puno više’, komentirao je prije tri godine Kalmeta.





Related Articles

Back to top button