112Zadar

U 15. AKCIJI SPAŠAVANJA Čehinja živa i zdrava

Foto: HRZ i PZO/M. Tržić
Foto: HRZ i PZO/M. Tržić

Češka turistkinja (35) koju su od jučer poslijepodne GSS-ovci tražili u NP Paklenici jurtros oko 10.30 sati pronađena je na Anića kuku neozlijeđena.

Češka državljanka spašena je oko 11 sati uz pomoć helikoptera HRZ-a srećom neolijeđena, ali iscrpljena i žedna, rekli su nam u Centru 112. Njezin nestanak prijavljen je jučer oko 18 sati, ali je potraga bila prekinuta zbog mraka. Jutros rano ponovno su članovi HGSS-a krenuli u potragu.

Oko 9.30 sati u akciju se uključila i posada Eskadrile transportnih helikoptera 93. zrakoplovne baze HRZ i PZO s helikopterom MI-8 MTV.

To je drugi dan zaredom kako letačke posade sudjeluju u potražnim akcijama za stranim turistima, a uz pretraživanje terena iz zraka posada pruža potporu i u prijevozu pripadnika Hrvatske gorske službe spašavanja, priopćeno je iz MORH-a.

U akciju potrage i spašavanja krenula je ista posada koja je jučer u popodnevnim satima pronašla i zbrinula slovenskog državljanina na otoku Hvaru.

Ovo je 15. ovogodišnja akcija potrage i spašavanja u kojima sudjeluju letačke posade Eskadrile transportnih helikoptera.





Related Articles

Back to top button