ZadarZadne-Izdvojeno

Turistička zajednica Grada podiže kredit od 8.5 milijuna kuna za TIC

VID_4481_1424958670Gradsko vijeće bi trebalo odobriti založno pravo na kuću i dvor u vlasništvu Grada Zadra za kredit od 8.5 milijuna kuna za gradnju Turističko informativnog centra u prostoru Palače Cedulin.

Grad će založiti dio te nekretnine na čestici 10402/1 (prostor u kojem je antikvarnica), a koja se nalazi u sklopu budućeg kompleksa TIC-a.
Kredit je u obradi kod OTP banke koja će moći upisati hipoteku nakon odluke Gradskog vijeća.
Turistička zajednica Grada Zadra već je dobila milijun kuna iz projekta Fonda za razvoj turizma Ministarstva kulture te pola milijuna kuna iz Ministarstva kulture. Projektnu dokumentaciju je napravila tvrtka Forum, u vlasništvu arhitekta Igora Pedišića. U pripremi natječaja za izvođača radova treba izraditi i troškovnik, navode u gradskoj upravi.

– U tijeku su pripremni arheološko- konzervatorski radovi a nije isključeno da bi građevinski radovi počeli i prije ljeta, kazao nam je Darko Kasap pročelnik Odjela za graditeljstvo koje prati taj projekt. Nositelj je TZ Grada ali će u njemu prema potpisanom ugovoru sudjelovati i Županijska TZ. Osim što će se i ona izmjestiti u taj prostor, Županijska TZ će sudjelovati u vraćanju kredita.

Kako projekt nije prošao kandidaturu za financiranje iz EU fondova, kredit je ostao kao jedina mogućnost financiranja turističke recepcije Grada. Kredit je bio i prva opcija kad se davno još najavljivao početak gradnje  unutar ostataka stare bolnice. Dogradonačelnik Zadra Zvonimir Vrančić dogovorio je iseljenje štandova na novu lokaciju na Pijaci, pod Bedemima.

 





Related Articles

Back to top button