112Zadne-Izdvojeno

Turist iz Švicarske stao uz cesti i kamenjem gađao aute

384451-67671Švicarac (30), koji ljetuje u Jasenicama u utorak navečer je, ničim izazvan, razbio prednje vjetorbransko staklo na tri vozila koja su bila u vožnji.

Pomahnitali Švicarac je oko 21 sat  stajao uz cestu u Jasenicama te bacio kamen na vozilo zadarskih oznaka, kojim je upravljao 54-godišnjak. Razbio mu je prednje staklo, te sačekao dolazak drugog vozila, koje je upravo nailazilo. Vičući i skačući kamenom je također gađao i razbio 42-godišnjaku sa zadarskoga područja.

Potom se vratio u kuću u kojoj ljetuje, te se na cestu vratio oko ponoći. Tada je, kao u kakvoj sačekuši, bacio kamen i na vozilo, kojim je u tom trenutku upravljao 22-godišnjak. I njemu je razbio prednje vjetrobransko staklo. Srećom nijedan od trojice vozača nije ozlijeđen.

Ubrzo je stigla i obrovačka  policija koja je Švicarca zatekla kako stoji uz cestu. Odveli su ga u postaju, a potom i kod liječnika, jer je pričao nerazgovjetno, a nije imao ni osobne isprave.  Liječnici su utvrdili da je sposoban za daljnju krim-obradu, tijekom koje je utvrđen njegov identitet. Policija nije objasnio zašto je razbijao vozila. Možda više odluči reći sucu istrage, kamo će biti priveden uz kaznenu prijavu za docođenje u opasnost ljudi i imovine. Je li bio pijan ili drogiran u policija nam nisu mogli reći.





Related Articles

Back to top button