ZadarZadne-Izdvojeno

TRG SE DOVODI U RED Do 1.7. odlaze reklamni suncobrani

FOTO: ZDNews
FOTO: ZDNews

Iako je odluka o suncobranima bez reklama iznad ugostiteljskih terasa donesena polovicom ožujka ove godine, komunalci gradske uprave dali su neslužbeni prijelazni rok do 1. srpnja.

Nakon tog datuma , suncobrani i tende koji nisu u skladu s tom odlukom, trebali bi se uklanjati.

Jer, odlukom je propisano da suncobrani i samostojeće tende moraju biti isključivo iznad utvrđene odobrene površine ugostiteljske terase, jednobojne, bijele do bež boje, bez sadržaja reklamne poruke. Dopušteno je da na rubnom visećem dijelu može biti naziv ugostiteljskog objekta. U stvarnosti to su bili nazivi proizvođača pića koji su, kako je to uvriježeno davali suncobrane sa svojom reklamom onima koji su imali obavezu kod njih kupovati određene količine pića.

Neki od zadarskih ugostitelja odmah su ispoštovali gradsku odluku, koja je kap u moru stvaranja estetskog reda u povijesnoj jezgri, a neki čekaju da im stigne upozorenje iz komunalnog odjela. Ugovorom o najmu terasa na javnoj površini, oni su dobili dozvolu za držanje suncobrana bez reklame. Pa ako nemaju dozvolu za suncobran s reklamom, oni će im biti uklonjeni. Takvom zavrzlamom komunalne službe namjeravaju pravno provesti svoju odluku.





Related Articles

Back to top button