ZadarZadne-Izdvojeno

Treba li netko poginuti da se gradske službe konačno pokrenu?

imageUlica Put Nina ili preciznije ogromna rupetina koja se nalazi na dijelu ceste nasuprot ljekarne, tamošnjem stanovništvu, odnosno sudionicima u prometu, već više od 15 dana stvara ogromne probleme. A da je sigurnost građana gradskim ocima sporedna stvar, potvrđuje i činjenica da su gotovo sve zadarske prometnice uglavnom u jako lošem stanju, čime su ugroženi mnogi. Rade li djelatnici Franta (koji inače održavaju zadarske prometnice) svoj posao kako treba, upitno je već godinama.

Za primjer uzimamo današnje zabijanje jednog mladog vozača mopeda koji se, kretajući se normalnom brzinom, zabio u spornu rupu te je umalo pao pod kotače autobusa koji je dolazio iz drugog smjera. Srećom po mladićs, isti je zadržao kontrolu nad mopedom. Zastao je i sa jednim od susjeda porazgovarao o situaciji koja ga je, ni krivog ni dužnog zadesila.

image– Je** ima pas mater nesposobnu, pa ta stoka u gradskoj upravi nije u stsnju ni ceste srediti, a kamo li napraviti nešto više za Zadar. Zar stvarno netko treba poginuti da bi oni od naših novaca popravili ne samo ovu nego i mnoge druge ceste. Prođite tamo kod kafića na Meladi ili kroz Marasku. Stanje je još i gore od ovoga. Prvo su danima bušili nekakve cijevi i kad su odlazili ostavili su iza sebe sranje. Upozorili smo ih da moraju zakrpati rupe, međutim samo su spustili ramena i otišli. Još jednom ponavljam i pitam gradonačelnika Kalmetu, zar stvarno netko treba poginuti da bi imali solidne, ne odlične nego solidne i sigurne ceste – riječi su jednog od ogorčenih stanovnika koji nam kaže da dnevno vidi na desetke ovakvih i sličnih situacija.

Na naš upit zašto cesta nije sanirana nakon radova, glasnogovornica Božidara Kalmete, Marina Mihovilović Pajkin poslala je pisano priopćenje iz kojega je vidljivo kako su u propustima sudjelovali i izvođači koji su obavili radove za Elektru, ali i komunalni redari Grada Zadra koji, prema riječima glasnogovornice, još jednom moraju obići teren.

image

Pitamo se, da nije bilo našeg upita, kad bi komunalni redari još jednom obišli nedovršene radove. Vjerojatno kad bi obišli i sve ostale kvalitetne zadarske prometnice.





Related Articles

Back to top button