Zadar

Traži se povratak 30-ak radnika u SAS VECTOR

sas-vektor-950-slika-36559490U organizaciji Saveza samostalnih sindikata u Zadru, bivši radnici SAS Vektor još će jednom prosvjedovati zbog sporog postupka provođenja predstečajne nagodbe koja je još 27. ožujka 2015. godine prihvaćena na Nagodbenom vijeću Fine u Zagrebu.

Nakon niza snažnih radničkih prosvjeda, zahtjeva, peticija i apela, predstečajna nagodba nad tom tvrtkom bila je otvorena 02. lipnja 2014. godine.
Bivši radnici SAS-VEKTOR-a traže žurno okončanje predstečajne nagodbe, žurnu isplatu plaća i otpremnina u sveukupnom iznosu od cca. milijun kuna, te žurnu dokapitalizaciju tvrtke, kao i povrat 30-tak radnika na posao.
Svi oni su pod ovrhama, blokadama i u neizdrživoj socijalnoj situaciji, otpušteni su iz te tvrtke prije više od godine i pol dana. Društvo SAS-VEKTOR osnovano je 1987. godine, to je jedina tvrtka u RH specijalizirana za proizvodnju brodica i čamaca za sport i razonodu, te proizvodnju brodova raznih namjena, a to je ujedno i tvrtka s jednom od najduljih tradicija izrađivanja brodova od staklo-plastike u Hrvatskoj, kao što su brodice Adriana 10, Adriana 36 i dr., a ima osigurano tržište diljem Europe i svijeta, u Italiji , Norveškoj, Mađarskoj, Hong Kong-u





Related Articles

Back to top button