IzdvojenoZADAR Sport

Toni Prostran potpisao za Porto: “Vjerujem da je pred nama dobra sezona”

Zadranin Toni Prostran koji je prošlu sezonu započeo u Grčkoj, a završio u Švedskoj, svoju karijeru će nastaviti u portugalskom Portu.

Iako za Kolossos Rodou nije nastupao puno, Prostranova rola ostala je zabilježena u pobjedi njegovog kluba protiv pobjednika Champions league, AEK-a. Na spomenutoj utakmici, Toni je zabio 13 koševa uz 6 asistencija. Nakon ozljede, Prostran napušta Grču i završava sezonu u Jämtland Basketu.

Za napomenuti je i podatak kako je Jämtland Basket u trenutku Prostranovog potpisa bio sedmi na tablici, da bi na kraju sezone završili na trećem mjestu. Toni je u prosjek za Jämtland Basket zabijao 15.7 koševa uz 5.1 asistenciju po utakmici.

Ispisao povijest Baltičke lige sa 17 asistencija na jednoj utakmici

U sezoni 2016/2017 Prostran je nastupao za litvanski Nevėžis Kėdainiai za koji je odigrao utakmicu za povijesti. Osim što je bio najbolji asistent lige sa 7 asista po utakmici u prosjeku, Prostran je postavio rekord od čak 17 asistencija na jednoj utakmici, što spada u najveći rekord u povijesti Baltičke lige.
 
– Radujem se odlasku u Portugal. Kao što i sami znate, radi se o vrlo profesionalnoj  sportskoj organizaciji koja objedinjuje košarkaški i nogometni klub. Samo neka bude zdravlja, a za ostalo ćemo lako uz sportski trud i rad. Vjerujem da je pred nama dobra sezona, a tu su i kvalifikacije za Champions League. Sve u svemu, očekujem dobru sezonu u svom novom klubu – kazao je Prostran u prvom razgovoru za medije otkako je potpisao za novi klub.

Komentari

komentari

Pratite TVViet

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close
Close