Toni Prostran potpisao za Kolossos Rhodes

0

Zadranin Toni Prostran, nakon odlične sezone u Nevežisu, svoju košarkašku karijeru odlučio je nastaviti u Grčkoj. Točnije, kako doznajemo od samog Prostrana, jučer je potpisao za grčki Kolossos Rhodes.

Prostran je u prošloj sezoni nastupao za litvanski Nevežis, da bi na kraju sezone bio proglašen najboljim asistentom nacionalne, ali i Baltičke lige. Osim toga, Prostran je na kraju sezone proglašen i ‘bossmanom’ lige. Tako je, osim nacionalnog prvenstva, u kojemu je u prosjeku za 32 minute zabijao 11 koševa uz 7 asistencija, Nevežis igrao i Baltičku ligu u kojoj je Prostran prosječno igrao 28 minuta uz 9.2 koševa 9.3 asistencija po utakmici.

Prostranov novi klub, Kolossos Radou, lani je završio na sedmom mjestu nacionalne lige, s jednakim omjerom kao i šesti. U ligi u kojoj nastupaju Panathinaikos, Olympiakos, Aek, Aris i Paok, zasigurno će biti motiva za dokazivanje.

– Jučer sam potpisao za Kolossos Rodou. Bilo je ovo dugo ljeto. Imao sam dosta ponuda, pogotovo što se tiče Litve, ali se čekanje isplatilo. Između kluba koji igraju Eurocup, gdje bi vjerojatno bio “back-up play”, odlazim u klub koji je u sredini odlične lige gdje ću biti prvi razigravač. Želim nastavit tamo gdje sam stao. Samo neka je zdravlja, a ostalo ćemo lako – kazao je Prostran za ZADAR News i ZADAR Sport.

Toniju i njegovoj obitelji želimo puno sreće u Grčkoj!

Statistika Tonija Prostrana u posljednje tri sezone:

Sezona 2014/15: Norrkoping 16.2 koš, 6.3 asist. (29 min.)
Sezona 2015/16: Lulea 15.1 koš., 7.3 asist. (30 min.)
Sezona 2016/17: Nevežis
– Litvanska liga 11 koš. i 7 asist. (32 min.)
– Baltička liga 9.2 koš i 9.3 asista (28 min.)

Komentari

komentari

Podijeli objavu

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here