ZADAR SportZadne-Izdvojeno

Toni Filipi tvrdi: Uzeli su mi zlato, bio sam bolji

068298_33393e2f52797f292e27Sudačkim previdom Toni Filipi ostao je na OIM u Kini bez zlata. Pobjeda je darovana Hernandezu.

Nova velika medalja i uspjeh zadarskog mladog boksača Tonija Filipija na velikom natjecanju. Nakon što se u Sofiji okitio titom svjetskog juniorskog viceprvaka u kategoriji do 91 kilograma danas je do novog srebra stigao na Olimpijadi mladih u Kini. Bolji od njega i ovog puta bio je Kubanac, Yordan Hernandez, pobijedivši ga odlukom sudaca 2:1. T

oni jest zadovoljan novim odličjem ali smatra da je zlato trebalo biti njegovo.

„Po meni sam bio bolji tijekom cijelog meča, on je trebao dobiti i javnu opomenu ali od toga nije bilo ništa. Na kraju su suci presudili u njegovu korist. Vidjeli ste i po njemu koliko se radovao i on je ostao iznenađen“.

Ipak, medalja je tu, radost zbog nje trebala bi biti prisutna?

„Sve to stoji, ponosan sam kako radi sebe tako i radi Hrvatske ali ostaje i žal što mi je uzeto zlato. Zaslužio sam ga i trebalo je pripasti meni. Eto, trebao sam ga rušiti, očigledno drukčije ga ne mogu poraziti“.

Kao i Filipi slično razmišlja i izbornik Marijo Šivolija Jelica.

Ostaje dojam da smo oštećeni jer Toni je bio bolji u prve dvije runde. Ali što je tu je, povratka nema, i na ovom natjecanju smo još jednom shvatili koliko je Hrvatska malena zemlja. Kuba i boks, sve sam Vam rekao“.

To je, nakon brončane medalje Luke Plantića u srednjo kategoriji, druga boksačka i šesta hrvatska medalja na OIM koje završavaju sutra, a hrvatsku zastavu na zatvaranju nosit će osvajač zlatne medalje, plivač Nikola Obrovac.





Related Articles

Back to top button