ZADAR SportZadne-Izdvojeno

Toni Filipi izborio najmanje broncu na SP-u

051803_aa2f36c4d7324027d1fdKakav uspjeh je ostvario Saljanin, Toni Filipi na SP u boksu za juniore u Bugarskoj. U ruci ima najmanje broncu ali želi i medalju sjajnijeg sjaja.

Boksač zadarske Zlatne rukavice Toni Filipi osigurao je najmanje brončanu medalju na Svjetskom juniorskom prvenstvu koje se održava u bugarskoj Sofiji.

U borbi četvrtfinala teške kategorije Filipi je svladao Azerbajdžanca Shukrana Mehdiyeva.

„Jako težak meč, poprilično sam umoran, bila je to isrpljujuća borba i za mene a sigurno i za njega. Na kraju su suci presudili u moju korist i presretan sam tom odlukom. Ovo je izvrsno, ali čvrsto sam na zemlji“.

Utorak je slobodan dan, vjerujemo da si ga jedva dočekao?

„Ha, ha, itekako, tri meča sam odradio, jedino prvi je bio prekidom dok su ova dva bila na pune tri runde uz dosta izmjenjenih udaraca sa svih strana. Samo ću odmarat i prikupljati snagu za poluazvršnicu“.

A tamo, slijedi predstavnik Koreje, Kim Yin Nyong?

„Svejedno mi je tko je s druge strane, međutim kada je stigao do ovdje znači da je riječ o odličnom boksaču, sigurno će i tu nijanse odlučivati. Ja sam optimist, vjerujem u sebe“.

Finale?

„Daleko je to , idemo korak po korak“.

Dodajmo da je u teškoj kategoriji ukupno bilo 32 boksača što znači da je put do medalje bio i više no trnovit. Također, ovim plasmanom Toni je osigurao i nastup na Olimpijadi mladih u Kini što je bio njegov prvenstveni cilj uoči odlaska u Sofiju.





Related Articles

Back to top button