ZADAR SportZadne-Izdvojeno

Terkeš propustio realizirati penal za pobjedu, heroj vratar Čović

Foto: Zvonko Kucelin, Zadarski list
Foto: Zvonko Kucelin, Zadarski list

Kao i Modre pred tjedan dana, Hrvatski dragovoljac je uspio iznenaditi i Zadar te se tako maknuti s dna prvoligaške tablice. Sigećani su na Stanove stigli na krilima dobrog raspoloženja nakon remija s hrvatskim prvakom, predstavili su se u dobrom svjetlu i tako najavili da ih ne treba unaprijed otpisati.

Zadrani pak nisu uspjeli iskoristiti svoj pozitivni zamah, zavrijeđen sjajnom pobjedom od 3:1 u Parku mladeži u Splitu, a sigurno će još jedno vrijeme kapetan Želimir Terkeš željeti da je izabrao drugu stranu kod pucanja jedanaesterca.

Susret počinje zanimljivo i aktivno, a momčadi se izmjenjuju u posjedu lopte i akcijama za gol. Do pogotka ipak dolazi domaća momčad u 24. minuti. Šime Gržan prošao je po desnoj strani i vratio loptu na 17 metara, gdje je njegov kolega Ante Sarić dobro koristi i zabija za 1:0.

No, ne treba dugo čekati ni na odgovor gostiju iz Zagreba. Već u 28. minuti je Dario Tomićuputio dobar centaršut na gol Zadrana, a Jan Doležal loptu glavom šalje pod prečku domaćeg gola.

Do kraja poluvremena, ali i u drugom dijelu, Zadrani traže povratak u prednost, Gržan je posebno aktivan u razigravanju svojih napadača, no mreže ostaju mirne.

A onda, u 71. minuti, osmjehnula se domaćima sreća. Strijelac Doležal ruši u Dragovoljčevih 16 metara Luku Begonju, a sudac Lukša Klaić pokazuje na bijelu točku. Odgovornost preuzima kapetan Terkeš, no odabire krivu stranu. Udarac mu je pročitao i inače odlični vratar Dragovoljca Ivan Čović i obranio te tako donio svojoj ekipi zasluženi bod.





Related Articles

Back to top button