KulturaZadarZadne-Izdvojeno

Švorinić ostaje u HNK: Htio sam dati podršku Kalmeti

renato svorinic ravnatelj hrvatskog narodnog kazalista zadarKonstituirajuća sjednica Gradskog vijeća Zadra održat će se u srijedu do kada će biti poznato tko će s liste HDZ-ove koalicije umjesto gradonačelnika Božidara Kalmete (HDZ) i njegova zamjenika Ivice Vlakića (HSPAS) sjediti u gradskom parlamentu.

Ali, to neće biti jedine izmjene u konačnom sastavu Gradskog vijeća, jer se među prvih 16 vijećnika iz HDZ-ove kvote, koliko je desna koalicija osvojila na izborima, našao i još jedan čovjek kojemu zakonski propisi priječe aktiviranje vijećničkog mandata i istovremeno zadržavanje sadašnjeg radnog mjesta.

– Strpite se još malo, sve će navrijeme biti poznato – odgovorio nam je predsjednik Gradskog odbora HDZ-a Zvonimir Vrančić na pitanje o imenima zamjenskih vijećnika.

Vrančićevo “navrijeme” vjerojatno je u srijedu u 11 sati za kada je sazvana konstituirajuća sjednica, no unatoč njegovoj zagonetnosti, imena ljudi na čije će adrese stići pozivnice već su poznata jer je odluku o tome Gradski odbor donio prije nekoliko dana. Zamjenski će vijećnici biti Toni Kozina i Aleksandar Švenjak.

Kozina je 35-godišnji diplomirani ekonomist zaposlen u Ini koji je bio na 20. mjestu liste za Gradsko vijeće, a Švenjak je 56-godišnji inženjer elektrotehnike zaposlen u zadarskoj Elektri i u GV ulazi s 24. mjesta. Njih dvojica će mijenjati Kalmetu i Renata Švorinića, ravnatelja Hrvatskog narodnog kazališta čije se ime pojavilo na petom mjestu izborne liste, a koji zbog inkopatibilnosti ne može istodobno biti i vijećnik i ravnatelj institucije kojoj je Grad osnivač i vlasnik.

To se, naravno, znalo i u trenutku kada je lista pravljena, pa ispada da je Švorinić planirano završio svoju kratku političko-manekensku epizodu sudjelovanja u izbornoj kampanji. U identičnoj je situaciji bio i Jurica Dilber, direktor “Zadarskog sporta”, s tim što je Dilber bio na 22. mjestu gradske liste, pa ga “rekonstrukcija sastava” nije zakačila.

– Govorili su mi da sam “osobne interese stavio ispred interesa HNK”, ali se, kao što vidite, pokazalo da im je kristalna kugla bila u kvaru: ja ću se i dalje baviti kulturom – kaže Švorinić koji svoj munjeviti ulaz-izlaz iz politike objašnjava ovako: – Htio sam dati potporu Božidaru Kalmeti i HDZ-u, to je sve i sada se vraćam na svoje radno mjesto.

Ana Ivičić umjesto Vlakića?

U HSPAS još uvijek ne znaju tko će umjesto dogradonačelnika Ivice Vlakića sjediti u Gradskom vijeću. Makar ne službeno.

– Još nismo postigli dogovor oko toga, odluka će vjerojatno biti donesena u ponedjeljak ili utorak, izjavio je Ivica Vlakić. Po neslužbenim informacijama, Vlakića bi trebala zamijeniti Ana Ivičić koja je bila na 17. mjestu gradske liste.

 





Related Articles

Komentari

  1. Pingback: Google
  2. Pingback: Watermelon haupia
  3. Pingback: Watermelon haupia
  4. Pingback: Bubble hash
  5. Pingback: Moroccan hash
  6. Pingback: Litto
Back to top button