Zadar

Sudac Mikolčević tražio, a predsjednik Babić povukao prijedlog za razrješenje Rogića

Državno sudbeno vijeće danas nije niti odlučivalo o razrješenju suca Željka Rogića s mjesta predsjednika Općinskoga suda u Zadru, jer je u jutarnjim satima taj zahtjev povučen od strane predsjednika Županijskoga suda, Boris Babića.

Državno sudbeno vijeće stavilo je na dnevni red razrješenje Rogića, kojeg je još u studenom prošle godine tražio tadašnji predsjednik Županijskog suda Vladimir Mikolčević. On je podnio zahtjev za razrješenjem na temelju odluke odluku Sudačkog vijeća, kojem je predsjednik županijski sudac Boris Babić, a kojom je u listopadu 2014. godine, utvrđeno da je predsjednik Općinskog suda Željko Rogić povrijedio sudačku etiku.

Sudac Babić je u međuvremenu postao predsjednik Županijskog suda i povukao je zahtjev kojeg je proceduralno tražio njegov prethodnik, a kojem je on kao predsjednik Sudačkog vijeća dao legitimitet.

Iako sudac Babić nije dužan sudbenoj vlasti objasniti zbog čega je tako postupio, predsjednik Županijskog suda je bio praktičan. Naime, predsjedniku Općinskog suda u Zadru, sucu Željku Rogiću ionako mandat ističe za manje od mjesec dana. A prijavio se na natječaj za drugi mandat.

– Mislim da se radi o dobrom potezu i zahvaljujem predsjedniku Županijskoga suda Borisu Babiću, što je tako postupio. Jer, ukoliko, čemu se nadam obzirom na rezultate, dobijem i sljedeći mandat, bit će nam potrebna prisna i dugotrajna suradnja, izjavio je Rogić za Radio Zadar nakon današnje sjednice DSV-a.





Related Articles

Back to top button