ZadarZadne-Izdvojeno

Stephanie za tjedan dana mora na operaciju u Chicago: Obitelji malene Zadranke još uvijek nedostaje 600 tisuća kuna!

ZAHVALJUJUĆI brojnim donacijama građana, kao i humanitarnim akcijama u Zadru i drugim dijelovima Hrvatske, obitelj Milda dosad je prikupila 900 tisuća kuna za operaciju svoje teško bolesne kćeri u SAD-u. Malenoj Stephanie, petogodišnjoj djevojčici koja boluje od Arnold-Chiarijeve malformacije, operacija u Chicagu jedina je prilika za život bez nesnosne boli s kojom se suočava svakoga dana.

Policija i dalje nema informacija o drskom lopovu koji je u utorak navečer ukrao torbu u kojoj se nalazilo 40 tisuća kuna donacija za pomoć malenoj Stephanie. Njezina majka Anita napominje kako do 27. rujna, odnosno za točno tjedan dana, na računu obitelji Milda mora biti uplačeno 1,5 milijuna kuna kako bi američki liječnici pristali operirati djevojčicu. Dosad je prikupljeno 900 tisuća kuna, što znači da obitelji i dalje nedostaje više od pola milijuna kuna.

Sinoć je u sklopu akcije “Mi smo Zadrani – Stephanie je naša” održan veliki humanitarni koncert, a nastupili su Mladen Grdović, Hari Rončević, Dražen Zečić, Ivana Kovač, Lidija Bačić, klape Intrade, Leut i Cambi, te niz drugih izvođača. Zasad nije poznato koliko je novca prikupljeno na koncertu. U narednih nekoliko dana priprema se još humanitarnih akcija, pa će tako u Zadru i Zagrebu biti organizirani koncerti, a tijekom vikenda i nogometna te košarkaška utakmica u Zadru.

Majka djevojčice napominje kako država ni na koji način nije pomogla rješavanju problema. Obitelj se obratila i Ministarstvu zdravlja te Hrvatskom zavodu za zdravstveno osiguranje, ali do danas nisu dobili apsolutno nikakav odgovor.

Korkut: Odgovor obitelji Milda poslan je još u utorak

Glasnogovornik Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo Nenad Korkut u razgovoru za Index je izjavio da se obitelj Milda obratila HZZO-u samo pismom, u kojem nije bila priložena nikakva dokumentacija. Tvrdi i da obitelj Milda nije poslala službeni zahtjev, već kako se radi samo o pismu, na koje je HZZO-o poslao odgovor još u utorak, stoga nije jasno kako odgovor još uvijek nije stigao do obitelji malene Zadranke. Budući da obitelj Milda nije predala nikakvu službenu dokumentaciju HZZO-u, nije bilo moguće donositi zaključke niti pomoći malenoj Stephanie.

Korkut naglašava i da je mišljenje struke da u Hrvatskoj nisu iskorištene sve mogućnosti za liječenje Stephanie te da se na više mjesta u Hrvatskoj liječenje može nastaviti.

Ogorčena majka poziva lopova: Ako imaš duše, vrati novac!

Podsjetimo, u utorak je stigla vijest da je ocu ukraden novac za liječenje, a iz policije su poručili lopovu da vrati torbicu te da će u tom slučaju vrijediti za njega “olakotne okolnosti”. Majka male Stephanie u razgovoru za Index zamolila je osobu koja je otuđila torbicu da je vrati. Otkrila nam je i kako ju je netko zvao u ponoć, sa sakrivenog broja, no kada se javila s druge strane je bila samo tišina, nitko joj je nije odgovarao. Još uvijek nemaju nikakve informacije o torbici s novcem.

Roditelji mole da lopov anonimno vrati novac, a sve koji možda imaju informacije o kradljivcu da se jave policiji. Već ranije su neki pokušali iskoristiti ovu akciju kako bi za sebe dobili novac. Od organizatora akcije doznajemo kako su prijavili dvije žene koje su u subotu “po kućama” hodale u Sukošanu i govorile da su prijatelji obitelji i skupljaju novac za liječenje malene Stephanie u SAD-u.

Donacije se mogu uplatiti i na žiro račun:

ERSTE & STEIERMAERKISCHE BANK
CROATIA
S.W.I.F.T CODE ESBCHR22
STEPHANIE MILDA
BROJ RAČUNA 2402006-3102360581, u opisu plaćanja “za Stephanie Milda”.
IBAN HR8924020063102360581

Za sve upite iz inozemstva otvoren je devizni račun na koji se mogu vršiti uplate donacija:
ERSTE & STEIERMARKISCHE BANK D.D.
JADRANSKI TRG 3A, 51000 RIJEKA
ŽIRO RAČUN BANKE: 2402006-1031262160 uz napomenu “Za Stephanie Milda”
CROATIA
SWIFT ADRESS: ESBCHR22
IME I PREZIME: IVICA MILDA
BROJ RAČUNA: 7700508883 uz Napomenu “Za Stephanie Milda”
IBAN: HR 7124020063201963221





Related Articles

Back to top button