112Zadne-Izdvojeno

Stanovnici Sukošana poručili: “Pravna država, hapsite Kalmetu”

policija3Svega pet dana nakon dramatične deložacije u Sv. Filipu i Jakovu, jake snage interventne policije u ponedjeljak su u ranim jutarnjim satima, uz zapanjene poglede turista blokirale i šire područje Sukošana uz more zbog deložacije obitelji Štjefana Koljđeraja iz njegova dvokatnice u kojoj ima pekaru. Još jednu deložaciju pokušali su spriječiti aktivisti udruge Živi zid koji su blokirali kuću i popeli se na krov prijeteći da će se baciti prije nego što dozvole iseljenje još jedne obitelji.

– Deložacije sramota nacije! Nije ovo više Hrvatska za koju su se ljudi borili, ovo je zemlja korumpiranog sudstva! – vikali su sa krova i balkona kuće gdje su izvjesili veliki natpis “Pravna država- Hapsite Kalmetu”, a među njima je bila i Dubravka Jasika, deložirana iz kuće u obližnjem Sv. Filipu i Jakovu.

– Ovdje je i trudnica, hoćete li i nju baciti? Policijo, hoćete li nas opet tući, čupati kao prošli put? Tucite nas, ali opet ćemo doći. Hoćete li moći pogledati svojoj djeci u oči kada izbacite ovu djecu? – vikali su razjareni aktivisti nakon čega je policija nasilno ušla i iznijela ih iz kuće, dok je po jednu osobu kojoj je pozlilo došla i hitna medicinska pomoć.

– Kamatari su mu došli glave. Ipak je to nekretnina prvi red do mora – kazali su okupljeni Sukošanci navodeći kako je obitelj Koljođeraj u Sukošanu već 35 godina, te da su djeca rođena u toj kući. Obitelj Koljođeraj je kuću vrijednu oko 300 tisuća eura izgubila nakon što je prije nešto više od deset godina kao sredstvo osiguranja založila nekretninu kod novog vlasnika od kojeg je prethodno posudila 66 tisuća švicarskih franaka. Kako dug nije vraćen na vrijeme, novi se vlasnik upisao na nekretninu, a prošle je godine Općinski sud u Zadru donio rješenje o ovrsi, odnosno predaji u posjed nekretnine novom vlasniku nakon što su svi Koljeđerajevi prigovori i zahtjevi prethodno odbijeni.





Related Articles

Back to top button