ZadarZadne-Izdvojeno

Stanić: Navikao sam na kazne, ne na nagrade, ali barem ćete Božu malo razveseliti

Naklon-Mijatovoj-hrabrostiGradski vijećnici Akcije mladih Marko Pupić Bakrač i Ante Rubeša predložili su za nagradu Grada Zadra Mijata Stanića, kazavši kako je istu zaslužio zbog dugogodišnje predane borbe protiv kriminala i korupcije u HAC-u.

Sarkastično su ovim prijedlogom podboli aktualnog zadarskog gradonačelnika, obzirom na dobro poznatu povijest njega i predsjednika Nezavisnog cestarskog sindikata.

Sjetimo, Mijat Stanić 2013. je sastavio prijavu protiv bivšeg ministra Božidara Kalmete zbog nepovoljnih kredita koje su HAC i Autoceste Rijeka-Zagreb podignuli 2009. i tako navodno oštetili državu za višemilijunske iznose.

U emisiji Nu2, 2014. godine, izjavio je kako je Kalmeta kao predsjednik Skupštine HAC-a osmilio, kadrovski organizirao, ustrojio, upravljao i nadzirao zločinačku organizaciju koja je opelješila HAC, a time i državu.

Kalmeta je potom tužio Mijata Stanića zbog kleveta izrečenih u brojnim medijima na njegov račun, no tužbu u konačnici i povukao.

USKOK je u lipnju 2015. podigao optužnicu protiv Božidara Kalmete, zadarskog gradonačelnika i bivšeg HDZ-ovog ministra kojom ga tereti da je sa suradnicima Zdravkom Livakovićem, Milivojem Mikulićem, Josipom Sapunarom i Stjepkom Bobanom, povezao ljude iz svojeg ministarstva, Hrvatskih cesta (HC) i Hrvatskih autocesta (HAC) radi izvlačenja višemilijunskih iznosa iz tih državnih kompanija, navodno više od 40 milijuna kuna.

O prijedlogu za nagradu Grada Zadra, za ZDNews, Stanić je kazao:

“Ja sam navikao na kazne, a ne na nagrade, tako će i sada biti… Jedino će se Božo malo razveseliti”.

 

 





Related Articles

Back to top button