Zadne-Izdvojeno

Stanari iz Dikla: Žalosno je da policija, gradska uprava i ostale nadležne institucije ne štite nevine građane nego bahate pojedince

Nakon bezbroj uzaludnih pokušaja da riješe svoj problem, ogorčeni stanari Poljane Dragutina Domjanića odlučili su izaći u medije sa svojom verzijom priče. Tako je na redakciju portala ZDNews.hr stiglo službeno priopćenje svih stanara u kojemu od institucija traže zaštitu, odnosno rješavanje svojih problema. Priopćenje uz priložene fotografije prenosimo u cijelosti.

ZAROBLJENI I UGROŽENI STANARI 160 STANOVA

Stanari Poljane Dragutina Domjanića u Zadru od 31.3. ne mogu do svojih domova jer je Nikša Milinković, bez ikakve najave i obavijesti i bez da je riješen alternativni prilaz, samovoljno bagerom raskopao jedinu asfaltiranu cestu koja vodi  tim zgradama i koja postoji već 9 godina, a na osnovu koje su i izdane lokacijske i građevinske dozvole za te zgrade. Radi se o velikom broju ljudi jer je riječ o 8 stambenih zgrada odnosno o 160 stanova čiji su stanari primorani ostavljati automobile u okolnim ulicama i do svojih domova dolaziti preskačući zidove.

Također neki stanari su ostali zarobljeni sa svojim automobilima u krugu zgrada i sada uz to što imaju automobile koji su registrirani, za koje su plaćena osiguranja, tehnički pregledi i cestarine, moraju koristiti javni prijevoz i taksije.

Stanari su u strahu za svoju sigurnost jer je onemogućen dolazak vatrogasaca i hitne medicinske pomoći i razočarani što država ne štiti njih koji su pošteno platili svoje stanove za koje su plaćena i sva pripadajuća davanja, komunalije, porezi itd.

Prije par večeri dogodio se i požar, gorjela su tri kontejnera, a vatrogasci nisu bili u mogućnosti zbog razrovane prilazne ceste doći svojim vozilom na mjesto požara. Zbog otežanog pristupa i dužeg vremena dolaska vjerojatno bi se dogodila puno veća šteta da nekoliko stanara nije priskočilo u pomoć sa kantama vode i onemogućilo širenje vatre na područje trave i niskog raslinja koje se nalazi iza zgrada,a u blizini kontejnera koji su gorili.

Žalosno je da policija, gradska uprava i ostale nadležne institucije ne štite nevine građane nego bahate pojedince. U tim zgradama živi 160 obitelji i to su uglavnom obitelji sa malom djecom pa ne daj Bože da nekom zatreba hitna medicinska pomoć i da zbog raskopanog prilaza dođe do tragedije. Tko će biti odgovoran za to?! Je li potrebno da se to dogodi da bi napokon nadležne institucije reagirale jer ugroženi objekti su sa lokacijskom i građevinskom dozvolom i mora im se osigurati prilazni put odnosno nužni prolaz,a ne da već 13 dana stanari tako velikog broja stanova trpe ovakvo maltretiranje i ugrožavanje njihove imovine i njihovih života!

Apeliramo sve nadležne služba posebno policiju čija je dužnost štititi sigurnost nedužnih građana da nas što prije izvuku iz ove nepravedne i ponižavajuće situacije!

 

Stanari Poljane D.Domjanića, Zadar





Related Articles

Back to top button