ZadarZadne-Izdvojeno

SPRIJEČEN MASAKR NEDUŽNIH ŽIVOTINJA: Ovo je ugovor koji bi Kalmeta potpiao da se janost nije digla na noge: “Za ubijenog psa Grad Zadar isplatit će vam 2.100,00 kn!

kalmetaŠto bi se dogodilo da Udruga za zaštitu životinja prije nešto više od mjesec dana nije na noge digla cijeli Zadar i širu okolicu, odnosno da u rekordnom roku nisu sakupili preko 20 tisuća potpisa kojima zahtijevaju od Grada Zadra i Zadarske županije da izgrade zadarski azil za zaštitu životinja?

Vjerojatno, kao i sve do sad, javnost ništa ne bi znala, a ugovor između AS-Eko d.o.o i Grada Zadra bio bi potpisan, kao što je nedavno najavio zamjenik gradonačelnika, Zvonimir Vrančić.

Međutim, promptnom i kvalitetnom akcijom građana grada Zadra i predstavnika Udruge za zaštitu životinja koja već 10 godina upravlja kakvim-takvim azilom na Žmirićima, masakr nad nedužnim životinjama je, kako stvari stoje – spriječen, a bešćutni zamjenik gradonačelnika, Zvonimir Vrančić, pročelnik za Zdravstvo i socijalnu skrb, Mario Pešut  i šef im, kako ga od milja vole zvati, šokiran angažiranošću zadarske javnosti, povukao se i odustao od potpisivanja ugovora.

Bešćutna trojka: Kalmeta, Vrančić i Pešut bili s spremni platiti 2.100,00 kn za ubijenog psa i  1.675,00 kn za ubijenu mačku!

ZDNews.hr u međuvremenu je došao u posjed tajnog ugovora između Grada Zadra i AS-Eko d.o.o. iz Šibenika koji je, kao što smo već kazali, trebao biti potpisan 25. ožujka 2014. Na dnu samog ugovora s lijeve strane stoji ime i prezime zadarskog gradonačelnika Božidara Kalmete, dok je s desne strane potpis AS-Eko d.o.o., odnosno direktora tvrtke, Damra Vrvila.

“… nakon pronalaska životinje će se držati u skloništu najmanje 60 dana nakon čega, ukoliko ih se ne može udomiti i ukoliko se radi o teže ozlijeđenim ili neizlječivo bolesnim životinjama, smije ih se usmrtiti, ali na način određen Zakonom o zaštiti životinja. O svakom usmrćenu životinje, Izvršitelj je dužan zatražiti prethodnu suglasnost i mišljenje Naručitelja“ – dio je ovo ugovora između AS-EKO d.o.o. i Grada Zadra koji na svu sreću nije potpisan.

Za istaknuti je i podatak da je Grad Zadar, prema ugovoru, bio spreman ovoj šibenskoj tvrtki uplatiti čak 211.360,62 kn godišnje, odnosno 2.100,00 kn po “zbrinutom“ psu i 1.675,00 kn po “zbrinutoj“ mački.

Što šinterima i ubojicama životinja znači “zbrinjavanje“ i više je nego poznato.

Cijeli ugovor koji su nam dostavili savjesni djelatnici Gradske uprave, dostupan je ovdje:

 





Related Articles

Back to top button