ZadarZADAR Sport

SP u Izraelu Fantela i Marenić otvorili pobjedom

fantela__haifa_1444656186Jedriličari zadarskog JK Sv. Krševan Šime Fantela i Igor Marenić otvorili su pobjedom Svjetsko prvenstvo klase 470 koje je danas počelo u izraelskoj Haifi.

Fantela i Marenić u drugom plovu su šesti prošli kroz cilj, dok su treći plov završili na 11. mjestu, tako da su ukupno na 7. mjestu.

– Prva dva plova dobro, i brzina i taktika su nam manje više bili ok. I u zadnjem plovu smo čak dobro stajali, u drugu stranicu kursa smo krenuli kao treći, međutim lijeva strana polja koja je dotad stalno bila bolja je ostala bez vjetra, iako je inače cijeli dan puhalo desetak čvorova. Sutra još dva plova u kvalifikacijama, naravno tu očekujemo ponovno dobre plasmane, a onda nam slijedi šest jedrenja u finalnoj zlatnoj skupini tijekom tri dana i zadnji dan medal race za najboljih deset. Kao i uvijek, dan po dan idemo – komentirao je Igor Marenić.

Prvo mjesto drže Australci, Belcher i Ryan.

Odličan je to start najvažnijeg natjecanja zadarskih jedriličara u ovoj sezoni na koje su stigli s novim brodom i opremom, a koju će praktički testirati na samom SP u Izraelu na kojem sudjeluje 59 posada.





Related Articles

Back to top button