ZadarZadne-Izdvojeno

SLUČAJ TAKSI IPAK NA GV-U Maksimalna cijena za 5 km bit će 40 kuna

6021042Odluka o taksi službi u Gradu Zadru je završena, ali će biti na dnevnom redu tek iduće sjednice Gradskog vijeća, koja bi trebala biti za 20-tak dana.
– Želimo do kraja doraditi sve odredbe nove odluke u raspravi s nadležnima, kazao nam je glavni autor, pročelnik za gospodarstvo Ivica Katić, istaknuvši kako on nije utopist koji misli da bi ta odluka trebala biti revolucionarna. Ali vjerujem, kako će se njome taksi služba poboljšati barem za 20 do 30 posto u odnosu na dosadašnje stanje.
U kreiranju prijedloga odluke o kojoj će se izjašnjavati gradski vijećnici uvaženi su i neki od traženja udruženja obrtnika.

– Maksimalna cijena za pet kilometra ostaje do 40 kuna, ali će uvećana cijena prijevoza za 20 posto biti tijekom nedjelja, blagdana i za noćnu vožnju. U nadzor te odluke uvode se komunalni redari, koji imaju pravo kontrole i kažnjavanja vozača, kao i taksi vozila i taksi stajališta, kazao nam je pročelnik Katić, uz napomenu kako će sva vozila s dozvolom imati grb Grada Zadra. Dozvole će, Grad Zadar, prema prijedlogu te odluke, davati na osnovu javnog poziva, a ne liste čekanja.





Related Articles

Back to top button