ZadarZadne-Izdvojeno

VIDEO/AUDIO – Skupština Zračne luke zakazana za 17. listopada

KATICA_PUPIC_BAKRAC_1239111289Više puta najavljivana Skupština Zračne luke Zadar konačno je dobila točan datum svog održavanja. Ista je i službeno zakazana za 17. listopada u Ministarstvu pomorstva, prometa i infrastrukture gdje bi se trebali pojaviti svi predstavnici suvlasnika (Država 55%, Grad Zadar 20%, Zadarska županija 20%, Općina Zemunik 5%). Bit će to izvanredna Skupština na kojoj će, prema pisanju medija, dnevni red biti: opoziv Uprave, imenovanje vršitelja dužnosti Uprave i donošenje odluke o raspisivanju natječaja za izbor nove Uprave Zračne luke Zadar.

“Isplatom 195.000 kuna ‘nagrade za poslovni uspjeh’, Katica Pupić Bakrač, smatra, nije učinila ništa nezakonito ni nemoralno jer je to u skladu s važećom odlukom Vlade. Navodi da je ministar Siniša Hajdaš Dončić nakon Skupštine Zračne luke, gdje mu je prezentirano financijsko izvješće u kojemu je bio i bonus za direktoricu, izjavio da je jako zadovoljan njenim radom te da su mu barem svi ostali direktori kao ona. Nakon oporezivanja, Zračna luka je imala više od 7 milijuna dobiti u 2012. Iz toga se dade zaključiti da je Hajdaš Dončić glasanjem za izvještaj glasao i za dodjelu bonusa direktorici koja ima plaću od 17.000 kuna, a tek naknadno se sjetio da je to ekonomski terorizam” – piše Jutarnji list (web izdanje od 17.9.2013)

Tako će, prema najavama iz ministarstva, u četvrtak 17. listopada sadašnja direktorica, Katica Pupić Bakrač bit će smijenjena. Iako su svi djelatnici Zračne luke stali uz svoju direktoricu, iako je i sam ministar Siniša Hajdaš Dončić prije samo nekoliko mjeseci kazao kako neće biti problema oko isplate bonusa direktorici, čini se kako je došlo do promjene mišljenja, odnosno kako je ministar odlučio učiniti suprotno svojim ranijim tvrdnjama.

“Rezultati Zračne luke u Zadru su zaista impresivni! Ove godine očekuje porast na pola milijuna putnika i 50 milijuna kuna prihoda, čime bi postali četvrta Zračna luka po opsegu prometa u Hrvatskoj. Sve to znači da se uz dobru sistematizaciju posla, može postići da zračna luka bude samoodrživa” – rekao je ministar Hajdaš Dončić, a na pitanje hoće li direktorica Pupić Bakrač dobiti bonus doslovno je rekao: “Da li će dobiti bonus? To ćemo još vidjeti na kraju godine, ali ja kažem, dakle moj stav je ako su rezultati dobri, ako su napravljeni vlastitim marom, nema nikakvih problema da uspješni menadžeri dobriju bonus” – izjavio je Hajdaš Dončić u svibnju prilikom posjete Zračnoj luci (Audio: Nikola Barać, Radio Zadar)

Gradonačelnik Zadra, Božidar Kalmeta izjavom kako će predstavnici Grada Zadra glasati protiv smjene tako je uhvatio jedan jeftin politički poen, dok je situacija sa županom Stipom Zrilićem drugačija. Naime, od samog imenovanja Katice Pupić Bakrač, sve do posljednjeg trenutka, župan je ostao vjerna podrška direktorici zračne luke. Prema najavama, Zrilić ne planira mijenjati svoju odluku te će također glasati protiv smjene direktorice. Načelnik Općine Zemunik, Ivica Šarić, također je jasno kazao kako je protiv smjene Katice Pupić Bakrač.





Related Articles

Back to top button