ZADAR SportZadne-Izdvojeno

Skroče: Neću biti Pedro!

skrocaniNakon sedam kola ABA lige Zadar je na diobi pretposljednjeg mjesta s omjerom 2-5, koliko ima i Široki. Lošija je za sada samo Olimpija, koja je prošli tjedan upisala prvu pobjedu, ali na nju ionako nitko ne gleda kao konkurenta za izbjegavanje posljednjeg mjesta, jer će se sigurno dizati kako sezona bude odmicala.

– Naravno da nismo zadovoljni. Dva domaća poraza su strahoviti minus. Pogotovo onaj od Mega Vizure, koja bi s nama, Širokim i možda još nekim mogla činiti dno ljestvice. Takav poraz ima još veću težinu – kaže Branko Skroče.

– Očekivali smo da ćemo dobiti Mađare, Mega Vizuru i Igokeu, a uspjeli smo samo prvu. Iznenadili smo gostujućom pobjedom kod Krke, gdje nam je išlo u prilog stanje unutar njihove momčadi, ali sve u svemu bilanca je negativna – priznaje sportski direktor.

Skroče je početak sezone opisao kao dramatično loš.

– Stanje je vrlo zabrinjavajuće, ali čini mi se da malo koga u klubu to zabrinjava. Vlada opće sivilo i ne vidim da ljude zbog toga previše boli glava.

Na koga konkretno mislite?

– Općenito, na sve kako klub funkcionira. Vidim ravnodušnost. Činjenica da se mi s Nadzornim odborom rijetko sastajemo govori dosta o tome. To je ono što me najviše zabrinjava. Više ne funkcioniramo onako, kako bi jedan ozbiljan klub morao funkcionirati.

Što će u NO-u reći na ovaj vaš istup?

– Da bude posve jasno, ne mislim ovdje samo na Nadzorni odbor, jer nije on vlasnik kluba, nego Grad Zadar. Različite su strukture ljudi koji odlučuju o subini kluba. U NO su i neki zato što su kupili jednu dionicu. Zabrinjava me inertnost i nebriga oko naših problema i tekućih i općenitih. Sve me navodi na to da ova priča neće dobro završiti.

Skroče posebno ističe sljedeće.

– Sigurno neću biti krivac za trenutno stanje u klubu. Ako se traži Pedro, ja neću biti taj. Jako sam ponosan na sve što sam napravio u protekle dvije i pol godine u KK Zadar. Otkada sam došao do prije tri mjeseca realizirali smo sve što smo poželjeli. Kasnije se išlo u improvizaciju i ovo sada je rezultat toga.

Zašto niste ranije reagirali?

– Kada nam je predložen budžet za prvu momčad, odmah sam rekao da ne trebamo ni igrati ABA ligu. Onda su mi rekli da sam neozbiljan i da se uozbiljim. Međutim, u prilog nam je išla situacija koja vlada na tržištu, a to je da ne mogu svi hrvatski igrači igrati u Cedeviti i Ciboni. Split se raspao, a mi smo na dobrom putu da ih slijedimo. Ako vam daju budžet 40-50 posto manji nego prošle sezone, kada je bio 40-50 posto manji nego prethodne, a ciljevi su isti, onda tu nešto nije u redu. Moj je plan bio da se ove sezone borimo za Eurokup, što bi bio logičan slijed trogodišnjeg ciklusa nakon ulaska u ABA ligu pa izborenog ostanka. No, ovako to nije moguće.

Zar je i Vaš dosadašnji optimizam prešao u pesimizam?

– Već tri godine se borimo da izvučemo klub iz teške financijske i svake druge krize, da preživimo i budemo primjer kako može izgledati zdravi sportski kolektiv. Ovo što se događa u posljednja tri-četiri mjeseca navodi me na razmišljanje da postoji i neka druga varijanta, koju ne želim ni spominjati. Čini mi se da smo jako blizu tome.





Related Articles

Back to top button