112ZadarZadne-Izdvojeno

Sin Branka Kutije razbijao automobile s grupom pijanih prijatelja

policija1Skupina zadarskih mladića sudjelovala je u još jednom incidentu koji se dogodio na zadarskim Kolovarama. U petak navečer, 3. listopada, nakon zabave u obližnjem noćnom klubu na plaži, grupa zadarskih mladaca se bez poznatog razloga krvnički iživljavala na parkiranim automobilima. U svom bjesomučnom pohodu začinjenom maliganima mladići su uz neartikulirane krikove čupali i krivili brisače, retrovizore, registarske tablice, te grebali i udarali po automobilima.

Oštetili su čak 12 automobila i motor nanijevši vlasnicima više tisuća kuna štete. Kako međutim po toj šteti nitko nije podignuo kaznenu prijavu, incident se doznao zahvaljujući priči prestravljenih stanara koji su pozvali policiju. Na mjestu događaja ubrzo je uhićen maloljetnik, te skupina mladića u dobi od 19, 20 i 21 godinu, među kojima je bio i sin saborskog zastupnika HDZ-a i gradonačelnika Benkovca Branka Kutije.

– Što vam mogu kazati osim da se želim ispričati svim ljudima kojima je nanesena šteta. Jako mi je žao što se to dogodilo, mladići su malo više popili i nadam se da se tako nešto neće više ponoviti. Moj sin zbog toga ima sankcije unutar kuće, no o tome ne mogu govoriti – kazao je jučer Kutija.

Policija je utvrdila da su automobili razbijeni na parkiralištima u ulici Bože Peričića i na zadarskim Kolovarama, a mladići su nakon ostatka noći koju su proveli u policiji u jutarnjim satima privedeni prekršajnom sucu zbog remećenja javnog reda i mira.

-Bilo je strašno gledati to krvničko divljanje. Jedan od njih je čak letvom udarao po automobilu. Da nije došla policija ne znam što bi dalje bilo i tko bi ih uopće zaustavio. Ne znaš što je tome uzrok i zbog čega se oslobađa takva energija kod mladih ljudi- kazao nam je jedan od stanara zadarskog predjela Kolovare koje se sve češće puni stranice crne kronike. U studenom prošle godine upravo je na tom mjestu brutalno silovana 17-godišnja zadarska maturantica. Policija je nakon istrage privela petoricu mladića u dobi od 16, 17, 18, 19 i 22 godine koji su nakon uhićenja sve priznali međusobno optužujući jedan drugog.

Djevojka je najprije u obližnjem noćnom klubu na plaži gdje se često organiziraju koncerti sa narodnjačkom glazbom razgovarala s jednim od mladića koji ju je častio pićem, a zatim s njim izašla izvan lokala. On ju je silovao, te potom pozvao i svoje prijatelje koji su učinili isto. Dok je zapomagala na plaži djevojku je pronašla slučajna prolaznica koja joj je pomogla da se vrati kući.

Još prije nekoliko godina policija je potez Kolovare detektirala kao javnu površinu gdje češće dolazi do remećenja javnog reda i mira. Zbog toga svaku večer, poglavito vikendom, kada u blizini rade ugostiteljski objekti, imaju pojačanu ophodnju. Unatoč tome u ophodnjama često zatječu i maloljetne osobe, djecu mlađu od 16 godina, koja od 23 do 5 sati ne smiju izlaziti bez pratnje starije osobe, te i dalje apeliraju roditeljima da nadziru izlaske svoje djece, poglavito mjesta gdje se okupljaju.





Related Articles

Back to top button