VijestiZadarZadne-Izdvojeno

Sabina Glasovac o novom predsjedniku Foruma mladih SDP-a: “Pobjeda Livuna je šalabahter revolucija koja će pojesti svoju djecu”

Sabina Glasovac (Foto: Zadarski list)Forum mladih SDP-a jučer je izabrao novo vodstvo. Na samoj sjednici uoči glasanja, govor od petnaestak minuta održao je i predsjednika SDP-a, Zoran Milanović koji je kazao kako želi da predsjednik Foruma bude osoba koja će podržati njega i njegovu Vladu. Međutim, dogodilo se suprotno, za predsjednika je izabran deklarirani antimilanovićevac Nenad Livun, prema pisanju Novog lista – kadar Davora Bernardića, a kojega podržavaju najjače SDP-ove struje, one iz Rijeke i Zagreba.

Zadranin Jure Zubčić potpredsjednik, Sabina Glasovac pobjedu Livuna nazvala “šalabahter revolucijom koja će pojesti svoju djecu”

Po prvi put Forum mladih SDP-a ima i jednog Zadranina u samom vrhu. Naime, jedan od potpredsjednika postao je i Zadranin Jure Zubčić. Što se ostalog zadarskog kadra tiče, predsjednica GO SDP-a, Sabina Glasovac na Facebooku je javno komentirala izbor Nenada Livuna, kazavši kako je za nju moralni pobjednik Goran Grobotek. Cijelu priču oko izbora predsjednika Foruma mladih SDP-a, posprdno je nazvala “šalabahter revolucijom”.

Untitled-4

Inače, Livun je, naime, dobio 156 glasova, a Gobotek 147, no kako je sedam listića bilo nevažeće, praktički je realno razlika bila tek u – jednom glasu. Izbori su održani u napetoj atmosferi i glasovi su se prebrojavali čak tri puta, jer se čini da Milanovićevi ljudi jednostavno nisu mogli povjerovati da nije prošao njihov čovjek. Sve je bilo popraćeno i bukom i navijačkim usklicima, puno se pljeskalo, a još više zviždalo, i na kraju je dosadašnji predsjednik Saša Đujić, inače saborski zastupnik iz Novog Vinodolskoga, oštro ukorio mlade kolege da se mogu sramiti zbog svog navijačkog ponašanja, rekavši im se to nije “drugarski”, piše Novi list.





Related Articles

Back to top button