ZadarZadne-Izdvojeno

Sabina Glasovac imenovana pomoćnicom ministra Željka Jovanovića, Antun Novoselović postaje novi Gradski vijećnik

Sabina Glasovac (Foto: Zadarski list)Na zatvorenoj sjednici Vlade Republike Hrvatske, održanoj danas, 4. srpnja 2013., Sabina Glasovac imenovana je pomoćnicom ministra obrazovanja, znanosti i sporta Željka Jovanovića, doznaje ZDNews.hr. Glasovac je do danas obnašala dužnost savjetnice ministra Jovanovića pa se tako ovo unaprjeđenje može smatrati velikim korakom naprijed u karijeri same Glasovac, ali i određeno priznanje zadarskom SDP-u.

Sada već bivša Gradska vijećnica, u dva se mandata iskazala svojim zalaganjem i to posebno u GV iznoseći javno probleme građana čime je nebrojeno puta ulazila u otvorene sukobe s tadašnjim gradonačelnikom Zvonimirom Vrančićem. Današnji dogradonačelnik tako ju je  jednom prilikom, u trenutku bijesa i nedostatku argumenata nazvao ”bezobzirnom skojevkom” iako je i sam bio član SKH.

Na lokalnim izborima 2013,, Glasovac je, uz Ljiljanu Klarin iz HNS-a, bila kandidatkinja za dogradonačelnicu.

Evo što je u razgovoru za ZDNews.hr kazala Glasovac:

Prezimanje nove dužnosti nosi sa sobom vecu odgovornost i više posla. Toga sam svjesna i na to spremna. Na žalost, Zakon o sprečavanju sukoba interesa nalaže da svoj vijećnički mandat u Gradskom vijećću moram staviti u mirovanje jer se radi o nespojivim dužnostima. No, time se otvara prilika nekim novim ljudima da kao moji zamjenici dobiju priliku zastupati interese građana u vijeću i da se isprofiliraju kao kvalitetni vijećnici. Ja i dalje stojim na raspolaganju zadarskom SDP-u, građankama i građanima Zadra i uvjerena sam da ću se s ove pozicije moći još snažnije zalagati za interese Zadra, pogotovo u području odgoja i obrazovanja – kazala je Glasovac u razgovoru za ZDNews.hr.

Tko će naslijediti Glasovac u Gradskom vijeću još uvijek nije službeno objavljeno. Prema neslužbenim informacijama, to bi trebao biti Antun Novoselović.





Related Articles

Back to top button