VijestiZadne-Izdvojeno

Ruža Tomašić u Zadru najavila kandidaturu za potpredsjednicu vlade

Ruža Tomašić (Foto: Novi list)
Ruža Tomašić (Foto: Novi list)

HSP dr. Ante Starčević podržao je Kolindu Grabar Kitarović, HDZ-ovu kandidatkinju za predsjednicu države. Odlučeno je to na današnjem Glavnom stanu u Zadru na kojem je Ruža Tomašić istaknula svoju kandidaturu za potpredsjednicu Vlade, nakon pobjede na sljedećim parlamentarnim izborima.

Iako je predsjednica stranke Ruža Tomašić i do sada javno podržavala, stranačka tijelu danas su podržala koalicijsku kandidatkinju za predsjednicu države. “Predsjedništvo je danas odlučilo da Kolinda Grabar Kitarović bude naša kandidatkinja, a to je jednoglasno podržao i Glavni stan” – rekla je predsjednica stranke Ruža Tomašić koja je također istaknula kandidaturu za buduću potpredsjednicu Vlade.

To još nije dogovoreno s koalicijskim partnerima, ali je glavni tajnik Pero Ćorić rekao da kao strateški HDZ-ovi koalicijski partneri nisu u rangu s HSLS-om, već da su ti odnosi daleko dublji i povezani programima. Istaknuo je kako je to prag ispod kojega HSP dr-Ante Starčević neće ići. “Ne idemo dijeliti plijen” – dodala je Ruža Tomašić.

“Obećavam da ćemo doista raditi ono što smo govorili. Kad dođemo na vlast, nećemo se zatvoriti i podijeliti plijen. Obećavam vam da ću druge prozivati a svoje smjenjivati” – poručila je Tomašić.

Na pitanje novinara koje ministarstvo je zanima i jesu li to ministarstva unutarnjih poslova ili obrane, kratko je odgovorila “zatvori su trenutačno puni”, te da je davno radila u tim resorima, ali da to ne znači da neće imati svoje kandidate za te funkcije.

Prva stvar koju će učiniti je sniziti broj ministarstva. Osnovani su odbori koji rade na tome, trenutačno ih je 26 , poručila je Tomašić danas iz Zadra gdje je obilježena i peta obljetnica osnutka stranke.





Related Articles

Back to top button