ZadarZadne-Izdvojeno

Rudolf Dvorski: “Ukoliko dođe do novih izbora, nisam siguran da ćemo podržati HDZ-ovog kandidata za gradonačelnika”

Ivica Vlakić i Rudolf Dvorski, foto: Zadarski list
Ivica Vlakić i Rudolf Dvorski, foto: Zadarski list
Je li na pomolu raskol koalicije HSP dr. Ante Starčević i HDZ-a, kao što se sve glasnije priča, odgovore na ovo, ali i druga pitanja pokušali smo dobiti od dopredsjednika te stranke i zamjenika župana Stipe Zrilića (HDZ), Rudolfa Dvorskog. Zamjenik župana progovorio je i o svojim razmišljanjima vezanim za možebitno uhićenje Božidara Kalmete o kojemu se sve više govori.

Nakon razgovora s Dvorskim, stjeće se dojam kako u ovoj stranci nisu pretjerano zadovoljni odnosom obećanog, dogovorenog i realiziranog prije svibanjskih izbora s HDZ-om. Ovu tvrdnju najbolje potvrđuje izjava Dvorskog kako nije siguran da bi njegova stranka podržala novog HDZ-ovog kandidata za gradonačelnika, ukoliko bi u Zadru došlo do novih izbora.

Pojedinci iz HDZ-a kažu kako ne gledate blagonaklono na cijelu situaciju oko gradonačelnika Božidara Kalmete, afere HAC, ali i da niste zadovoljni radom zamjenika gradonačelnika Vrančića. Naime, poznato je da ste svojedobno osobno tražili ostavku Vrančića, dok je bio gradonačelnik.

– Svojedobno smo tražili ostavku tadašnjeg gradonačelnika Zvonimira Vrančića radi prireza. Podsjetimo se da je upravo HDZ 2009. dobio izbore na krilima cijele priče kako je Zadar jedan od rijetkih gradova u Hrvatskoj bez prireza. To je bio jedan dio izbornog programa koji su ponudili građanima. Nakon što je taj isti prirez uveden, mi smo prvi pokrenuli inicijativu za njegovim smanjenjem i danas mogu obećati da ćemo ispuniti svoj cilj i da će prirez biti smanjen. Prije ili kasnije.

O Božidaru Kalmeti, Dvorski je samoinicijativno progovorio.

– Dodao bih, kada je u pitanju gradonačelnik Kalmeta, a to vrijedi za sve, mislim da je svaki čovjek nevin dok mu se ne dokaže suprotno, pa bi s moje strane bilo neozbiljno i ljudski i politički komentirati nešto vezano za gradonačelnika Kalmetu i radnji koje se provode ili ne provode, a vezane su za njega.

Da li bi vaša stranka izgubila na vjerodostojnosti možebitnim uhićenjem Božidara Kalmete?

– Možebitnim uhićenjem Božidara Kalmete, odgovorno tvrdim, ne bi došlo do narušavanja ugleda našoj stranci niti bi izgubili na vjerodostojnosti. Da vam iskreno kažem, malo mi je bespredmetno govoriti o uhićenju jer se može dogoditi da se baš ništa ne dogodi, a svi o tome pričaju. Točnije to rade novinari koji impliciraju stvari. Pri tome ne mislim na vas osobno. U svakom slučaju mi smo oni koji jesmo i nismo pupčano vezani za HDZ ni Božidara Kalmetu. Neka svatko odgovara za ono što je radio. I vi i ja, ali i svi ostali.

Je li istina da su iz Grada Zadra zamjenika Vlakića nekoliko puta slali na nekakve promocije, ali u krivo vrijeme? Pojavila se informacija da se jednom pojavio na već završenom domjenku.

– Mislim da to nije istina iako u to nisam najbolje upućen. Ivica Vlakić bio je stipendist ministarstva, bio je najbolji učenik i student u svojoj generaciji. Radi se o diplomiranom inženjeru i do ove političke funkcije uspješno je, godinama vodio svoj posao.

Hoće li HSP dr. Ante Starčević podržati gradski proračun?

– Nadam se da čemo ostvariti što smo obećali svojim biračima, koliko god to zvučalo kao floskula. Što se proračuna tiče, podržat cemo ga ukoliko budemo smatrali da je dobar. Ako nije dobar, nećemo ga podržati. Mi ćemo bit zadovoljni kad realiziramo sve projekte koje smo obećali biračima.

Ima li nesuglasica između vaše stranke i HDZ-a, kao što se priča u javnosti?

Da se slažemo oko svega onda bi svi bili članovi jedne te iste stranke. Nesuglasica ima, kao i svugdje i u svskom poslu.

Ukoliko dođe do novih izbora, hoće li Vaša stranka ostati vjerna HDZ-ovoj politici?

– HSP dr. Ante Starčević će ostati vjeran politici i ideologiji svoje stranke.

To ne znači da ćete, ukoliko dođe do novih izbora HDZ-u dati podršku, kao što ste to učinili u svibnju na lokalnim izborima?

– Tako je, ne znači da ćemo im dati podršku – kazao je za kraj Dvorski za ZDNews.hr.





Related Articles

Back to top button