ZadarZadne-Izdvojeno

Rudolf Dvorski: “Treba se poštovati volja građana. Za to sam da se o Kalelargi glasa već u petak”

Rudolf Dvorski (Foto: Zadarski list)
Rudolf Dvorski (Foto: Zadarski list)

Zadarski dožupan i predsjednik GO HSP dr. Ante Starčević, Rudolf Dvorski u razgovoru za ZDNews.hr kazao je da nikad u životu nije govorio Široka ulica, već samo Kalelarga. Što se same Građanske Inicijative tiče, kazao je i kako nema razloga da se točka o preimenovanju ne nađe na dnevnom redu već ovog petka, kada zasjeda Gradsko vijeće Grada Zadra. Dodao je i kako se treba poštovati volja građana.

– Meni ne smeta da se Široka ulica preimenuje u Kalelargu. Nikad u svom životu Kalelargu nisam zvao Široka ulica. Također, mislim da bi se trebala poštovati volja građana koji su prikupili skoro 11 tisuća potpisa. Neka Gradski vijećnici odluče jesu li za to da se Široka ulica preimenuje u Kalelargu, po meni je to najpravednije moguće rješenje. Za to sam da se ta točka, kao što je i predloženo, nađe na dnevnom redu već u petak. Naprosto, nema razloga da se ista ne uvrsti na dnevni red Gradskog vijeća – kazao je Dvorski, čiji je stranački kolega, Marko Barančić, radio na projektu obrade Tomislavove “Kalelarge”, koju su za ovu priliku otpjevali najpoznatiji zadarski glazbenici.

Podsjetimo, obećanje koje je dao članovima Građanske Inicijative Svi za Kalelargu. Božidar Kalmeta je, čini se, prekršio, a točka o preimenovanju Široke ulice u Kalelargu, koja se trebala naći na sjednici u petak, za sada ne postoji na listi dnevnog reda. Nakon održane pressice, na kojoj su iznesene činjenice o Kalmetinim manipulacijama, objavljen je i video spot obrade Kalelarge, koji se rapidno brzo širi društvenim mrežama.

Kalmeta odbija odgovoriti zašto je skinuo točku o preimenovanju Kalelarge s dnevnog reda Gradskog vijeća

Javnost, koja je očekivala da će gradonačelnik ispuniti svoje obećanje, danas nije uspjela doći čak ni do njegovog komentara. Naime, novinari koji su ga pokušali dobiti, čuli su samo “pretinac govorne pošte” s druge strane. Gdje je nestao gradonačelnik ne zna nitko.

Pjesmu možete preuzeti ovdje:

>>> MP3 – Zadarki glazbenici – Kalelarga >>>

VIDEO SPOT:





Related Articles

Back to top button