ZadarZadne-Izdvojeno

Rudolf Dvorski (HSP AS): “Šupine izjave su smiješne i štetne”; SDP se odbio očitovati

Rudolf Dvorski (Foto: Zadarski list)
Rudolf Dvorski (Foto: Zadarski list)

Nakon što je prije nekoliko dana portal ZDNews.hr objavio izjavu predsjednika Turističke zajednice Grada Zadra, Zvonka Šupe, kako je “Turističkoj zajednici prioritet samo poluotok”, čime je Šupe degradirao sve ostale kvartove i događaje van poluotoka, reagirao je predsjednik GO HSP AS i zamjenik župana, Rudolf Dvorski, koji je cijelo Šupino izlaganje nazvao smiješnim i štetnim po zadarski turizam.

– To što je izjavio gospodin Šupe je smiješno i vrlo neozbiljno. U konačnici i vrlo štetno za turazam i promociju Zadra i zadarske županije. Mislim da nije fer na takav način govoriti, posebno iz razloga što turističke pristojbe plaćaju svi hosteli, hoteli, apartmani i ostali koji iznajmljuju svoje sadržaje turistima, u Zadru, a ne samo na poluotoku. Na ovaj način ih se minorizira i degradira – kazao je Dvorski koji je dodao kako HSP AS ima planove za Turističku zajednicu Grada Zadra. Radi li se o osobi koji će ta stranka predložiti za nasljednika Zvonka Šupe, Dvorski nije htio otkriti.

Dvorski za srdele i girice na Kalelargi

– HSP AS ima svoje planove i ozbiljne ideje za Turističku zajednicu Grada Zadra i sigurni smo da će se te ideje i realizirati u 2015. To je sve što trenutno mogu kazati o tome – riječi su Dvorskoga koji je za kraj dodao kako bi više volio osjetiti miris srdela i girica na Kalelargi, umjesto onoga što se danas osjetća, a to je miris zagorenog ulja.

Ante Rubeša
Ante Rubeša

Rubeša: Hajka koja se danas vodi protiv Šupe, lani se vodila protiv Dina Baila

Ante Rubeša smatra kako se protiv Zvonka Šupe vodi organizirana medijska hajka. Ipak, dodaje kako je dotični nesposoban, ali i spreman za mirovinu.

– Nije nam drago sudjelovati u hajci na jednog nestručnog direktora, da bi na njegovo mjesto došao neki drugi nestručni direktor. Da je ovo hajka, znamo zato jer su se na isto takav način vladajući obračunavali s direktorom Višnjika gosp. Dinom Bailom, samo zato da bi postavili ovog gosp. iz HDZ-ovog ogranka Smiljevac, koji po našem mišljenju nije kvalificiran upravljati bazenom na Kolovarama, a kamo li gradskom tvrtkom Višnjik.

HDZ postavlja ljude po ključu ‘što zatucainiji, to bolji’

Što se tiče konstatacije da je Zadar postao grad pizza cutova, ne mislimo da je gosp. Šupe mogao na bilo kakav način utjecati na to, zbog toga što su vladajući već odavno poklonili razno raznim ratnim poduzetnicima gradske prostore na Kalelargi, koje zatim oni daju u podnajam pizza cutovima i na takav se način bogate na našu štetu. Za gosp. Šupu mislimo da on jednostavno ne zna posao koji obavlja i da i on, kao i svi stanovnici Zadra očekuje svoju mirovinu.

Kao najveći problem Grada Zadra vidimo gradsku vlast koja iz godine u godinu postavlja podložne stranačke poslušnike (po ključu što zatucaniji
to bolji), koji su dio kolektivne svijesti, koja već 24 godine sputava kulturni, gospodarski i turistički uzlet Grada Zadra – kazao je predsjednik AM i član gradskog vijeća, Ante Rubeša.

SDP-ovci bez očitovanja

Iako smo u više navrata pokušali doći do izjave članova SDP-a o ovom problemu, očito je kako u gradskom ogranku ove stranke ne postoji interes za očitovanjem o istom.





Related Articles

Back to top button