ZadarZadne-Izdvojeno

Roditelji Stephanie Milde: Američki liječnik ostao je šokiran kad je vidio što su joj napravili u Hrvatskoj!

Nakon šestosatnog pregleda u čikaškom institutu kod liječnika Davida Frima, stručnjaka za Arnold-Chiari malformaciju od koje boluje petogodišnja Stephanie Milda, djevojčica je dobila termin na operaciju u srijedu u 13 sati po lokalnom vremenu.

Na Facebook stranici obitelji Milda, roditelji djevojčice u petak ujutro su napisali kako je američki liječnik ostao “šokiran neliječenjem u Hrvatskoj nakon što je pregledao djevojčicu i dokumentaciju koju je obitelj donijela sa sobom”.

– Dr. Frimm je ostao zatečen kad je vidio nalaze i snimke jer u Hrvatskoj nije napravljeno ništa. Operacijom na kojoj je djevojčica bila u ožujku nije uklonjena ni cista između malog i velikog mozga, ni malformacija. Kad su se roditelji požalili liječniku u Zagrebu kako nakon operacije nema poboljšanja, on im je rekao kako su to normalne postoperativne smetnje. Uz to uopće nije bio konzultiran stručnjak na kičmu, što je bilo nužno kod ovakve dijagnoze. Kad im liječnik odbio dati svoj potpis za liječenje u inozemstvu, roditelji su konzultirali stručnjake u Njemačkoj i Švicarskoj no nitko od njih nije želio popravljati loše napravljenu operaciju. Zato smo zahvalni dr. Frimmu što je primio djevojčicu i svima koji su Stephanie omogućili da otputuje u SAD na operaciju – rekao nam je Danijel Švenda, jedan od organizatora velike humanitarne kampanje za Stephanie Milda kojom je u svega dva tjedna sakupljeno nevjerojatnih 2,6 milijuna kuna.

Djevojčicu prije operacije čega pregled magnetskom rezonancijom, a nakon srijede i operativnog zahvata znat će se kako će se dalje provesti njezino liječenje.

Obitelj Milda poručuje kako ima puno povjerenje u američkog stručnjaka što im lakšim čini dug put prema ozdravljenju njihove djevojčice.





Related Articles

Back to top button