ZadarZadne-Izdvojeno

Riva pukla na istom mjestu na kojem je u kolovozu sanirana

Jako je jugo podiglo more koje je u noći sa srijede na četvrtak razbilo se od derutnu (podlokanu) obalu Nove rive na istom mjestu na kojem je riva pukla krajem kolovoza ove godine. No, ovaj put je udar bio znatno jači i prizor razrovanog dijela rive ražalostio Zadrane koji su jutros svjedočili posljedicama jučerašnjeg divljanja mora.

– Pročelnik Jure Zekanović jutros je bio na mjetu događaja i tražio da se obavi kompletna sanacija ne samo obale već i dvije skale koje je more izbacilo. Procjenjuje se kako će sanacija koštati oko pet, šest tisuća kuna, ali će se na kraju vidjeti kolika je šteta, prenijela nam je informaciju iz gradske uprave Mirjana Sačić.

Radove na sanaciji, kao i prvi put izvodi obrt Stipčević, koji za grad obavlja te poslove. No, kako, najbolje će se vidjeti u šetnji rivom koja je zapuštena do krajnjih granica.

Krpanje rive koja se raspada na sve strane i dalje je odnos gradske vlasti prema obali Zadra koja treba generalnu rekonstrukciju. Jer, nastavili se priroda igrati na ovakav način, uz globalno zatopljenje koje podiže razinu mora, Zadar će u doglednoj budućnosti ostati bez rive.





Related Articles

Back to top button