ZadarZadne-Izdvojeno

Renata Sabljar Dračevac protiv, GO SDP podržao projekt Centra za gospodarenje otpadom

imageGradski odbor SDP-a podržava projekt Centra za gospodarenje otpadom. Sve je bolje od onoga što imamo u Diklu.

Kazao je to SDP-ov gradski vijećnik Erol Gaši koji je jučerašnju prezentaciju pratio zajedno s gradskim vijećnikom Darkom Vrdoljakom. Gaši je tek pitao koliki su rizici tog projekta, aludirajući ne Centar za pročišćavanje otpadnih vode na Smiljevcu. Dobio je odgovor od dr. Siniše Širca, direktora razvoja Hrvatskih voda kako projekti EU planiraju rizike, a Centar za pročišćavanje otpadnih voda financiran je kreditom Svjetske banke i nema tu dimenziju. .
Nije bilo puno gradskih, a još manje županijskih vijećnika na jučerašnjoj prezentaciji tog kapitalnog komunalnog projekta, na kojoj su se i dalje koplja lomila oko izbora lokacije u Biljanima Donjim.

Na početku godine predsjednica ŽO SDP-a Renata Sabljar Dračevac izjavljivala kako treba naći snage i mijenjati lokaciju, jer postojeća ugrožava perspektivu ruralnog turizma i vinskih cesta. Kao županijska vijećnica ona je jučer bila neodređena. Tek je postavila pitanja o utjecaju te lokacije na izvorište Golubinka, ali je i negodovala na tvrdnju kako je Centra u Celju izgrađen tik kraj Natura 2000 zaštićenog područja.- Recite, što je bilo na mjestu tog Centra prije. Bile je deponija, ukazala je Sabljar Drčevac koja je bila sudionik studijskog upoznavanja slovenskog Centra za gospodarenje otpadom.

Najagilniji je bio trojac iz Akcije Mladih. Marjana Šešelja Botić, Ante Rubeša i Marko Pupić Bakrač, po dva puta su izlazili za govornicu, postavljajući pitanja u kojim su uglavnom izražavali sumnju u prezentirane činjenice. Stoga ih je direktor Eka Dino Perović pozvao da se osobno provjere svu dokumentaciju koja je na osnovu istraživanja i traženih propisa prikupljena od 2006 godine od kada se priprema taj projekt koji bi riješio otpad za razdoblje od 30 godina.

Od HDZ-ovih vijećnika nitko nije imao primjedbi.

Gaši je pitao koliki su rizici tog projekta, aludirajući ne Centar za pročišćavanje otpadnih vode na Smiljevcu. Dobio je odgovor od dr. Siniše Širca, direktora razvoja Hrvatskih voda kako projekti EU planiraju rizike, a Centar za pročišćavanje otpadnih voda financiran je kreditom Svjetske banke i nema tu dimenziju.





Related Articles

Back to top button