ZadarZadne-Izdvojeno

Razočarani Enio Meštrović i Konji izlaze sami na parlamentarne izbore

Enio Meštrović
Enio Meštrović

Piše: Enio Meštrović.

Da ne bi bilo da Konji opstruiraju nezavisnu scenu slijedi pojašnjenje. Na našu inicijativu, prije godinu dana, počeli su razgovori sa g. Petrinom kome smo nudili bezuvjetnu podršku. Mi smo stali iza retorike koja nam nije materinja, svojevoljno smo pristali biti ono sto nismo, u viri i nadi da moremo pomoći čoviku za kojeg držimo da se nije šporka, da je napravija vrhunske rezultate u Primoštenu, da je ostavija svoje zdravlje u ratu, da je dostojan glasa poniženog naroda. Na njegovu molbu uključena je i druga nezavisna lista iz grada Zadra, Akcija mladih. Nakon prvog čvrstog dogovora AM je stavila osobni interes isprid cilja. Mi se zahvaljujemo, mičemo sa puta i dajemo im iskrene želje u daljnjem radu. U međuvremenu g. Petrina i AM se razilaze zbog rasta apetita i ega. Ponovo nas se zove kao Jokera i nudi suradnja. Pristajemo bezuvjetno. Nakon čvrstog obećanja da sad idemo sami i nikako drugo, događa se obrat di se licitira i trguje sa našim dostojanstvom i iskrenošću.
Da ne dužimo, kaže g. Petrina da g. Petrov iz Metkovića, (potvrđeno puno puta u praksi), kao psihijatar i sam obolijeva od liječene bolesti. Isto to možemo reći za g. Petrinu, nakon toliko godina bavljenja politikom i sam od nje obolijeva. Želimo im i dalje puno zdravlja i uspjeha, mi se na njihovu žalost ne vidimo u tom kolu. I zadnjma kojima smo virovali razočarali su nas na prvom koraku. Siguran sam da su ti ljudi u politiku ušli iskreno, ali je politika učinila svoje. Dva puta nas možete zajebati, treći put nas ne bi zajebali nego bi mi bili glupi da vam damo priliku.
Konji od politike ne trže nikakve benificije. Potvrda ovog o čemu govorim ide objavom o samostalnom izlasku na izbore i to na način koji će teško neko ponoviti. Bespogovornom potpisanom izjavom kod javnog bilježnika i na sudu odričemo se saborske plaće, povlaštene mirovine te sve druge pripadajuće novčane dobiti od politike u korist dice sa posebnim potrebama i doma za stare i nemoćne (o imenima ustanova ćete biti na vrime obaviješteni). Idemo u izbore sami, bez bolesnih političkih ambicija, na korist onima koji su najviše zakinuti. Reći će da je to populizam, neka to zovu kako hoće, volili bi viditi ko će to još slijediti ovaj populistički put. A Vi ćete, ako humanitarna akcija prođe, imati u Saboru narodne poslanike koji će Vas zastupati bez kune naknade, Mone za koje je Damir Kajin reka da više ne postoje.
Učas ćemo umriti, nakon naše dice neće nas se niko sititi, možda nakratko ali samo po dobru što napravimo. Danas ne znaju ko je Nikola Tesla, za Isusa Krista su rekli da je igrač Chelsea, a mi se zavaravamo da smo veliki, da smo nešto posebno, da ovaj svit postoji zbog nas…
Prošla su vrimena kad se nije činilo ništa i govorilo da je to Božja volja. Kad čovik ima volje dati se za dobrobit naroda i svita triba mu hrabrosti da to i učini. Za tu Božju volju se triba moliti. Život je prevelik i predivan, ne dajte da Vam ga iko drugi živi osim Vas, budite dostojni povjerenja koje Vam je dano. Ljubav i samo ljubav koju poklanjate drugima, to je život.
                                                                             KONJI nezavisna lista





Related Articles

Back to top button