112ZadarZadne-Izdvojeno

Razbojnicima koji su pucali na policajce 18 godina zatvora

fantomke-pljackaNa ukupno 18 godina i četiri mjeseca zatvora sudac Županijskog suda u Zadru Hrvoje Visković osudio je Gjona Radija (21), Čudija Radija (31) i 21-godišnjeg Pala Prenkaja, dok je Bajrama Gucija (21) oslobodio uslijed nedostatka dokaza. Riječ je o četveročlanoj skupini albanskih državljana optuženih za ukupno devet oružanih razbojništava u kojima su u dva navrata tri policajca bila izložena pucanjavi iz pištolja.

Prvooptuženi Gjon Radi kojemu tužiteljstvo stavlja na teret svih devet razbojništava i tri teška ubojstva u pokušaju nepravomoćnom je presudom osuđen na jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju od 12 godina.

Njegovu starijem bratu Čuniju za kojeg je tužiteljstvo držalo kako je sudjelovao u svih devet razbojništava kao vozač Sudsko vijeće je odmjerilo četiri godine i osam mjeseci bezuvjetnog zatvora, a 21-godišnjem Palu Prenkaju, bratu Čudijeve žene izečena je kazna od jedne godine i osam mjeseci. Njemu se, naime, sudilo kao mlađem punoljetniku za ukupno šest razbojništava pa je dobio i blažu kaznu.

Četvrtooptuženi Bajram Guci, koji je uhićen mjesec dana nakon braće Radi i Prenkaja, a kojemu su se na teret stavljale tri oružane pljačke, oslobođen je krivnje jer tijekom suđenja nije dokazano da je on bio četvrti jatak.

Muškarci su u pljačkaške pohode krenuli početkom veljače 2014. godine, a u ruke policajcima braća Radi i Prenkaj pali su nakon pljačke trgovine Bakmaz na Bulevaru. Prema navodima optužnice u pokušaju bijega Gjon Radi je iz pištolja marke PHP ispalio hitac prema policajcu koji je trčao za njima i opasno im se približio, a svega desetak dana ranije policija ih je iznenadila i u Petrčanskoj ulici gdje se mladi razbojnik nije libio zapucati prema dvojici aerodromskih policajaca kad se osjetio ugroženim. Sve pljačke odradili su u paru. Na glavama su nosili potkape, a na rukama rukavice. Jedan je prijetio pištoljem, a drugi nosio torbicu za novac.





Related Articles

Back to top button