ZadarZadne-Izdvojeno

Radi spašavanja životinja, Vrvilo prijavio Pupića Bakrača etičkom povjerenstvu

Ovi i drugi psići spašeni su radi brze intervencije građana koji su prikupili desetak tisuća potpisa za izgradnju novog azila - i protiv ubijanja nedužnih životinja
Ovi i drugi psići spašeni su radi brze intervencije građana koji su prikupili desetak tisuća potpisa za izgradnju novog azila – i protiv ubijanja nedužnih životinja

Sjećate li se priče o azilu i prikupljanju potpisa protiv potpisivanja ugovora između Grada Zadra i tvrtke koja se bavi ubijanjem životinja iz Šibenika? Ako ste u to vrijeme bili u Zadru i ako ste pratili zadarske medije, vjerojatno se sjećate posebne klauzule koju je umalo potpisao Božidar Kalmeta, a prema kojoj bi šibenski šinteraj mogao legalno ubijati životinje koje nađe.

Naš ekskluzivni članak naslova ‘SPRIJEČEN MASAKR NEDUŽNIH ŽIVOTINJA: Ovo je ugovor koji bi Kalmeta potpiao da se janost nije digla na noge: “Za ubijenog psa Grad Zadar isplatit će vam 2.100,00 kn!‘ u nepuna dva dana pročitalo je više od 40 tisuća ljudi, a krvoproliće nedužnih životinja spriječila je kvalitetna i brza intervencija Udruge za zaštitu životinja, Marijane Mustać i članova Akcije Mladih, među kojima je bio i gradski vijećnik, Marko Pupić Bakrač.

Upravo se Pupić Bakrač ovih dana našao u problemima jer ga je Etičkom povjerenstvu Ministarstva poljoprivrede prijavio vlasnik šibenskog šinteraja, Damir Vrvilo. I dok Vrvilo, očito zbog propadanja posla s ubijanjem nedužnih pasa i mačaka šalje ministarstvu dopise u kojima optužuje Marka Pupića Bakrača da radi protiv svoje veterinarske profesije, uz druge, također neosnovane optužbe, sam Pupić Bakrač odrješito je odgovorio ministarstvu na sebi svojstven način i brutalno iskreno kazavši da, kao vijećnik u Gradskom vijeću Grada Zadra, ima pravo govoriti i zastupati interese građana. U svom dopisu, kazao je kako ne može vjerovati da se uopće mora očitovati na pamflete Damira Vrvila.

Sam Pupić Bakrač kazao je u razgovoru za ZDNews.hr kako, otkako je postao vijećnik Gradskog vijeća, nailazi na probleme jer priča o, kako je kazao, “štetočinskoj politici HDZ-a i SDP-a”

Pupić Bakrač: Otkako sam progovorio o štetočinskoj politici HDZ-a i SDP-a, nailazim na probleme

– Moj komentar je da se ovakve stvari konstantno događaju otkad sam postao gradski vijećnik te progovaram o štetočinskoj politici HDZ-a i SDP-a koji na smjene uništavaju ovu državu i ovaj narod – kazao je.

Kako je izgledala cijela prepiska Ministarstva poljoprivrede, Vrvila i Pupić Bakrača, možete doznati u skeniranim dokumentima koje su nam prije nekoliko dana dostavili naši izvori iz spomenutog ministarstva.

aseko1

aseko2

aseko3

aseko4





Related Articles

Back to top button