ZadarZadne-Izdvojeno

Radi nepotizma Jose Nekića Nikola Turčinov i Irena Dragić podnijeli ostavke

zupanijska_skupstina_18TURCINOVČlanovi zadarskog SDP-a, Županijski vijećnik Nikola Turčinov i Gradska vijećnica Irena Dragić, iz moralnih razloga podnijeli su jučer neopozive ostavke na svoje dužnosti u Školskom odboru za Srednje škole kojim upravlja pročelnik Odjela za školstvo i odgoj, Joso Nekić.

– Ovom prilikom podnosim ostavku na funkciju predstavnika Zadarske županije u Školskom odboru Srednje škole za primjenjenu umjetnost i dizajna te tražim razrješenje na današnjoj sjednici Skupštine ako je to moguće. Kolegica Irena Dragić koja je na istoj funkciji, a nije članica Skupštine ovlastila me da i u njeno ime zatražim isto. Pismene ostavke i obrazloženje Skupštini ćemo dostaviti u najskorijem mogućem roku.

Razlog naše ostavke je činjenica što je škola za primjenjenju umjetnost postala poprište razračunavanja vanjskih sila u kojoj najdeblji kraj izvlači upravo škola.
Naime, dio medija je mjesecima izvještavao o nepotizmu pri zapošljavanju na mjesto profesora povijesti, točnije o slučaju koji uključuje gradskog pročelnika za školstvo i njegovu buduću snahu. Kolegica Dragić i ja smo u više navrata na školskom odboru upozoravali na štetnost takvih radnji i natpisa u nadi da će razum prevladati.

Kulminacija se dogodila jučer kada je na sjednici školskog odbora prije spomenuta gospođa predložena za primanje u stalni radni odnos na mjesto nastavnika povijesti. Prije glasanja upozorio sa da će takva odluka neizbježno navući negativnu medijsku pažnju na školu te dodao kako ne mogu glasati za primanje osobe koja je friško diplomirala svjestan da među 16 kandidata ima puno onih koji su odavno diplomirali i duže su nezaposleni.
Kao odgovor sam, između ostalog, dobio kratku lekciju o načinu zapošljavanja profesora iz vremena bivše Jugoslavije, što nije razina rasprave upravnog tijela jedne odgojno-obrazovne ustanove.

Radi svega navedenog smatram da više ne mogu biti predstavnik Zadarske županije u školskom odboru i tražim razrješenje u što skorijem roku – iscrpno je kazao Turčinov na sjednici Županijske skupštine.

Župan Stipe Zrilić replicirao je Turčinovu kako je njegovo pravo zatražiti ostavku, ali i kako ne bi trebao opterećivati Županijsku skupštinu ovakvim pitanjima. Za kraj, župan je ironično dodao kako bi možda bilo najbolje da se zabrani dodatno zapošljavanje rodbine Jose Nekića.





Related Articles

Back to top button