112Zadne-Izdvojeno

Put prema Posedarju i Dragama najopasnije su prometne točke

Foto: panoramio.com
Foto: panoramio.com

Visoke temperature i nepažnja u gužvama česti su razlog sudara. Najviše prometnih dogodi se u vrijeme najveće frekvencije prometa, kazao je glasnogovornik PU Zadar Elis Žodan. Vozače moli da se suzdržavaju od alkohola.

“Sudeći prema našim dosadašnjim akcijama, uvijek se na cestama nađe alkoholiziranih vozača. Jedan od takvih je prouzročio nesreću sinoć oko 19 sati kod Deringaja u kojoj je stradao putnik u automobilu.”

Podsjeća i na najrizičnije prometnice u Zadarskoj županiji na kojima se i događa najviše nesreća –

“To su prometnice od Zadra prema Posedarju i OD Zadra prema Dragama. Na tim se prometnicama događa najviše nesreća pa su i naše policijske patrole tamo najčešće.”

Najviše prometnih, nasreću, prođe samo s materijalnom štetom. Visoke temperature, žurba, nervoza i nedovoljna koncentriranost česti su uzroci nalijetanja vozila na ono ispred sebe u koloni, u kojoj ne držimo preporučeni razmak. Vozači zaboravljaju i još jednu preporuku. Čak i blago dehidrirani vozači, učine dvostruko više pogrešaka od onih koji su popili dovoljno vode – ili, dehidriran vozač jednako je opasan kao i onaj koji je vozile pod utjecajem 0,8 promila alkohola.





Related Articles

Back to top button