ZADAR SportZadne-Izdvojeno

Pupić Bakrač: “Zašto se ulažu milijuni u klub bez ikakve imovine?”

Kliknite za veću verziju Erlićevog dokumenta
Kliknite za veću verziju Erlićevog dokumenta

Vijećnik u Gradskom vijeću Grada Zadra, Marko Pupić Bakrač uputio je zahtjev nadležnim institucijama da mu u što skorijem roku dostave elaborat o pretvorbi NK Zadra kojeg usprkos dosadašnjim učestalim traženjima nije dobio.

Gradski vijećnik i bivši kolumnist portala ZDNews.hr, Marko Pupić Bakrač došao je do zanimljivog otkrića koje bi moglo ukazivati na pojedine ne baš previše legitimne i legalne radnje vladajućih, ali i oporbe. Naime, Pupić Bakrač u posjedu je dokumentea u kojemu tadašnji direktor NK Zadar, Novica Erlić, potvrđuje (kolovoz 2000. godine) kako zadarski nogometni klub nije pravni sljednik NK Zadar osnovanog 1945. i što je najgore od svega, da ne posjeduje nikakvu imovinu.

Vijećnikk na kraju tvrdi da je Povjerenstvo za profesionalne sportske klubove Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta koje je odobrilo taj elaborat prekršilo zakon, zbog čega je zatražio objavu imena osoba koje su sudjelovala u njegovom prihvaćanju, a koja su inače, više – manje neformalno poznata zadarskoj i široj javnosti. Ipak, o kojim osobama se službeno radi, doznat ćemo nakon što se očituju institucije na čije je adrese Pupić Bakrač poslao navedeni dopis i kopiju zemljišno knjižnog izvadka koji uistinu potvrđuje kako je vlasnik stadiona Stanovi, kao i Upravne zgrade Grad Zadar, a ne NK Zadar osnovan u rujnu 2000. godine.

GRADONAČELNIK

BOŽIDAR KALMETA

Narodni trg 1

23 000 Zadar

PREDSJEDNIK GRADSKOG VIJEĆA

ŽIVKO KOLEGA

Narodni trg 1

23 000 Zadar

Poštovani,

U prilogu Vam šaljem dopis koji je 2006 godine poslao tadašnji direktor NK Zadra Novica Erlić kao odgovor agenciji Ruža iz Zadra. Bivši direktor priznaje da NK Zadar postoji od kolovoza 2000 godine i da nema nikakve sveze, niti je pravni slijednik NK Zadra koji je osnovan 1945 godine. Što je u principu sasvim logično jer onaj klub je bio sportski ponos grada a ovaj danas je ruglo koje ima sasvim neku drugu svrhu.

Osim tog simptomatičnog priznanja u istom dopisu gospodin Erlić navodi kako NK Zadar nije vlasnik niti stadiona niti upravne zgrade u sklopu stadiona tj. da ne posjeduje nikakvu imovinu što potvrđuje i zemljišno-knjižni izvadak koji Vam također dostavljam u prilogu. Prema tome znači da je vrijednost NK Zadra u imovinskom smislu a od 2000 godine i u svakom drugom smislu ravna nuli.

Stoga se postavlja logično pitanje zbog čega Grad Zadar u preoblikovanju NK Zadra uplaćuje 1 000 000 kuna za dionice i kako temeljni kapital kluba može iznositi 68 miliona kuna kad klub vrijedi 0 kuna ?

Isto tako nameće se i pitanje na koje svi znamo odgovor ali želim ga čuti javno i od vas. Tko je odgovoran za nastale dugove NK Zadra u iznosu od preko 70 miliona kuna ? Da li smatrate da je taj i takav čovjek treba i može postati novi vlasnik kluba ?

Pošto sam više puta usmeno na vijeću a i od nekih kolega iz SDP-a tražio elaborat o pretvorbi NK Zadra a do današnjeg dana ga nisam dobio molim Vas da mi taj elaborat u što skorijem roku dostavite. Molim Vas i da me obavijestite tko je sjedio u Povjerenstvo za profesionalne sportske klubove Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta koje je odobrilo taj elaborat zbog sumnje da su ta gospoda tim činom prekršila zakon.

Zbog malverzacija u procesa pretvorbe koji je u tijeku nadam se da će te hitno odgovoriti na moja pitanja , dati mi tražene informacijama i dokumente kako bih mogao poduzimati daljnje korake i mjere u svrhu raskrinkavanja kriminalnih radnji.

Na znanje:

Zoran Milanović predsjednik Vlade RH

Vedran Mornar ministar znanosti,obrazovanja i sporta

Sabina Glasovac pomoćnica ministra znanosti,obrazovanja i sporta

Petar Skansi pomoćnik ministra znanosti,obrazovanja i sporta

Davor Šuker predsjednik HNS-a

Dinko Cvitan ravnatelj USKOK-a

 

 

Vijećnik u Gradskom vijeću Grada Zadra

Marko Pupić-Bakrač

> Ovdje preuzmite – Dopis direktora NK Zadar Novice Erlića kojime je potvrđeno da klub nema imovine

> Ovdje preuzmite: Zemljišno knjižni izvadak koji potvrđuje kako je vlasnik stadiona Stanovi i Upravne zgrade Grad Zadar

Marko Pupić Bakrač
Marko Pupić Bakrač

HDZ i SDP skrivaju elaborat

Pupić Bakrač je kazao i kako HDZ i SDP skrivaju elaborat o pretvorbi NK Zadar jer se “ne smije vidjeti tko ga je odobrio i što u njemu piše”

– HDZ i SDP skrivaju elaborat o pretvorbi jer javnost ne smije vidjeti što u tom elaboratu piše i tko ga je odobrio. Kad na svjetlo dana izađe elaborat o pretvorbi i kad se rasvjetli uloga Šegona, Kralja, Lalovca u ovoj igri stvari će postati kristalno jasne. Dotad Novoselović i ostali iz SDP-a mogu prodavati demagogiju napadajući Rena a prešućujući one iz svojih redova s prstima u pekmezu – kazao je za ZDNews.hr Pupić Bakrač.





Related Articles

Back to top button