112Zadar

Psihički bolesnik slomio čeljust dr. Glavanu

Nesvakidašnji, tužni, štoviše zastrašujući događaj, zadesio je  zadarsku Opću bolnicu u ponedjeljak kasno na večer, petnaestak minuta  prije ponoći, kada je psihički bolesnik, fizički nasrnuo na poznatog zadarskog neonatologa dr. Ivicu Glavana, udarivši ga više puta  šakom u lice. Od silnih udaraca, liječniku je pukla kost na licu pa  mu je na Kirurgiji  izvršen operativni zahvat.

– Bilo je nažalost pitanje trenutka kada će se ovako nešto dogoditi.  Dežurni liječnik je išao od Odjela pedijatrije prema Odjelu neonatologije, te ga je napao jedan muškarac i to tako da ga je udario šakom u glavu  nekoliko puta. Ozljede su teške pa je stoga  u ponedjeljak  liječnik i operiran, te će najmanje 4-6 tjedana biti na bolovanju jer mu je pukla kost na  licu. Na Odjelu neonatologije i inače nedostaje liječnika, a ovo što se u  zadnje vrijeme događa svakako zvoni na uzbunu. Mi smo pozvali policiju, koja je muškarca odvela. Sve se dogodilo u 23.45 sati, a mogu još reći  kako se ljudi prema nama u posljednje vrijeme ponašaju kao prema najvećim neprijateljima, ogorčen je na cijelu situaciju dr. Karuc.

Liječnici Opće bolnice u Zadru, u posljednje  se vrijeme suočavaju sa  stalnom opasnošću od verbalnih i neverbalnih napada. Prema službenom policijskom izvješću, tijekom ponedjeljka navečer,  iza 23 sata, “policajci su došli na poziv, jer je jedna osoba pravila problem te vidljivo rastrojenog mladića privela na Odjel psihijatrije”.

– Možemo potvrditi da je došlo do izgreda u Općoj bolnici Zadar pri  čemu je napadnut jedan liječnik. Pozvani smo da pomognemo riješiti situaciju te su po dolasku policijski službenici pomogli liječnicima da se  napadač svlada, budući da se radi o psihičkom bolesniku. Naši službenici prema osobama s duševnim smetnjama, pa tako i prema ovom mladiću, posebno obazrivo postupaju te je i u ovom slučaju sav postupak  išao u smjeru da ga se smiri, rekao je glasnogovornik PU zadarske Elis  Žodan. Kako neslužbeno doznajemo, mladić je bio u tako rastrojenom  stanju da su ga uz liječnike svladavala petorica policajaca te je u jednom  trenutku uspio čak raskinuti i lisice.





Related Articles

Back to top button