Zadar

Prvu noć u Zadru Predsjednica prespavala u hotelu donatora svoje predsjedničke kampanje

Predsjednica Kolinda Grabar Kitarević jučer je imala naporan dan u Zadru. Uz prijepodnevni protokol Kolinda je nakon ručka u restoranu Kornati primala najavljene građane. Neki od njih su je čekali s ružama. Poslijepodne je predsjednica RH, ujedno i vrhovna zapovjednica Hrvatske vojske, obišla 93. Zrakoplovnu bazu u Zemuniku, gdje ju je čekao i ministar obrane Josip Buljević, bivši savjetnik Predsjednice.

Kolinda je izjavila da nam ratno zrakoplovstvo treba, a provjerila je i stanje protupožarne eskadrile, koja je za sezonu spremna. O remontu MIG-ova nije imala izjavu, jer traje istraga, a ona nije prava adresa za to novinarsko pitanje. Prije zrakoplovne baze, bila je u UNESCO-vom Centru za podvodnu arheologiju, koji se nalazi nasuprot njezinog privremenog ureda u Domu županije.

Predsjednica RH sa svojim suradnicima prvu noć u Zadru prespavala je u hotelu Kolovare. Vlasnik Hotela Zadar bio je jedan od donatora njezine kampanje.

Danas se uputila na Dugi otok s brodom Policije. Prespavat će u Božavi, gdje su, kao što smo rekli, najuređeniji hoteli na zadarskim otocima čiji će obilazak Kolinda nastaviti i u četvrtak. No, tada vrijeme, sudeći prema vremenskoj prognozi, neće biti idealno kao danas.

Foto: FAH/Index.hr

 





Related Articles

Back to top button