VijestiZadarZadne-Izdvojeno

PROTIV OUTSOURCINGA – Sindikati: Vlada štedi na najslabije plaćenim radnicima

058757_d2cea64f8cf3e32be3e3Kao i u ostatku Hrvatske, jutros je i na zadarskom Narodnom trgu počelo prikupljanje potpisa za raspisivanje referenduma o zabrani izmiještanja radnika iz javnog sektora, takozvanom “outsourcingu”.

Sindikati upozoravaju da bi time bilo obuhvaćeno više od 26 tisuća radnika, i to socijalno najslabije kategorije s najmanjim plaćama, a sigurnost zaposlenja jamčila bi se tek na jednu do dvije godine.

Vlada je naumila uštediti na najslabije plaćenim zaposlenicima u javnim službama, mi smatramo da je to udar na njih. Tu neće biti nikakvih ušteda – poručio je povjerenik Nezavisnog sindikata zaposlenih u srednjim školama Jere Bilan.

– Zato što se u tu priču upliću privatnici koji bi njih zaposlili u svojim tvrtkama, a onda bi svoje usluge dodatno naplatili kroz državni proračun. Mi smatramo da to nema logike i zato prikupljamo potpise za referendum. Treba nam 450.000 potpisa u roku od 14 dana, već smo 2010. godine organizirali referendum i znamo kako to izgleda. Potpisi se prikupljaju na Narodnom trgu, do 19. lipnja u vremenu od 9 do 12 i od 17 do 20 sati – rekao je Bilan.





Related Articles

Back to top button