ZadarZadne-Izdvojeno

PROSVJED RADNIKA CROATIA ZADAR LINEA Sudovi se oglušili na intervenciju predsjednice i ministra

Screen-Shot-2013-12-19-at-19.03.57-e1387477213265-530x318Bivši radnici „Croatia Zadar Line d.d.”, nekadašnjeg lidera među hrvatskim prijevozničkim tvrtkama, u petak ponovno prosvjeduju zbog neisplaćenih otpremnina. Firma je ovo iza koje je stečaj dug 11 godina, što je jedan od najduljih stečajeva u RH. I dalje se vode sudski postupci u svezi vrlo vrijedne imovine, cca 100 milijuna kuna.

Nakon niza prosvjednih skupova, te nakon što su se obratili predsjednici RH, Kolindi Grabar Kitarović, i Ministarstvu pravosuđa RH, predsjednica RH i ministar pravosuđa RH Orsat Miljenić su intervenirali i zatražili od nadležnih sudova ubrzanje imovinsko-pravnih sporova koji se vode već godinama, a o kojima ovisi isplati otpremnina bivšim radnicima „Croatia Zadar Linea”.

S prosvjednog skupa bivši radnici će i opet zatražiti od predsjednika sudova da se konačno dovrše svi imovinsko pravni sporovi u svezi njihove bivše tvrtke „Croatia Zadar Line” (u svezi tzv. „starog kolodvora”, autobusnog kolodvora u Obrovcu i tzv. Čazmatransovog „kruga”), što je, kako je spomenuto, preduvjet za isplatu otpremnina u ukupnom iznosu od 4 milijuna kuna.





Related Articles

Back to top button