Zadar

Program 21. Zadarskog kazališnog ljeta

FOTO: 057info
FOTO: 057info

Zadarsko kazališno ljeto otvara se koncertom poznatog hrvatskog pijaniste Maksima Mrvice 30. lipnja koji se, umjesto na Poljani Šime Budinića održava na Trgu pet bunara. Ulaznica je 170 kuna, s čime je taj koncert njegovog klasičnog repertoara, najskuplji program u povijesti 20 – godišnjeg održavanja Zadarskog kazališnog ljeta. Organizira ga agencija u sklopu svjetske turneje M. Mrvice, pa je stoga tolika cijena ulaznica, objasnili su u marketingu HNK.

Svi ostali programi 21. Zadarskog kazališnog ljeta ostaju pri dugogodišnjim cijenama ulaznica od 50, odnosno 60 kuna za glazbeni dio. Novina ovogodišnje manifestacije koju organizira Hrvatsko narodno kazalište, uz financijsku potporu Grada Zadra, Turističke zajednice Grada te vjernog sponzora OTP banke, jeste Zadar&blues festival.

Ravnatelj HNK Renato Švorinić pohvalio se na jučerašnjoj konferenciji za
novinare kako će uz Liburnija jazz festival u Opatiji to biti najbolji festival na Jadranu. Samo u Zadru koncerte će imati Camille Thurman i Neal Black, jedan od najboljih američkih blues pjevača, dok se jazz pijanist Brian Auger ponovno vraća u Zadar.

Novi festival zamijenit će dosadašnji Festival svjetske glazbe s kojim je završavalo Zadarsko kazališno ljeto. Održavat će se na terasi Muzeja antičkog stakla.

Zadarsko kazališno ljeto vraća se u lapidarij Narodnog muzeja jer se dvorište Providurove palače ne može koristiti zbog radova u Kneževoj palači.

U programu kojeg je jučer predstavila producentica Jadranka Svaguša četiri su reprize, dvije monodrame, dvije premijere i dvije kazališne predstave od kojih je istaknuta Thelma & Louise pulskog kazališta. Predstavu je režirao Dalibor Matanić, a igrat će Zadranka Tihana Lazović. Oboje, kao što je poznato, najveće su filmske zvijezde na hrvatskom nebu, nakon što je Zvidan nagrađen na filmskom festivalu Cannesu.





Related Articles

Back to top button