ZadarZadne-Izdvojeno

Odlučio uzeti stvar u svoje ruke: Pročelnik Pešut odgurnuo branitelja i oteo mu transparent

Kliknite za uvečanu verziju
Kliknite za uvečanu verziju

Prema pisanju portala 057info, nakon što policija jučer nije uklonila mirnog prosvjednika s vojnim šljemom, danas je burno reagirao pročelnik za zdravstvo i socijalnu skrb Mario Pešut koji mu je oteo iz ruke transparent i odnio ga u Gradsku vijećnicu.

Na njemu je pisalo „gospodine Zvone (gradonačelniče) jel’ stvarno multipla skleroza nije neka bolest kako mi vaše riječi prenosi pročelnik upravnog odjela za socijalnu i zdravstvenu skrb”. Prosvjednik je reagirao mirno, tek je na trenutak sjeo na postolje kandelabra, a onda se vratio na svoju poziciju. Na leđima je prosvjednik oglasio što su mu i kojim riječima jučer se obratili policajci koje je netko pozvao na intervenciju. Za razliku od Pešuta koji je nakon svog danas drugog ljutitog postupka, vratio se i sjeo na trg, gradonačelnik Zvonimir Vrančić nije niti pogledom reagirao na prosvjednika čije su poruke sa zanimanjem čitali prolaznici, a turisti ga fotografirali. Bilo je i dobrih ljudi koji su prosvjedniku u prolazu dali bocu s vodom, budući da je podnevno sunce na Trgu užarilo. Zahvalio je osmijehom. S novinarima nije komunicirao. Možda zato što je imao slušalice u ušima.

Doznajmo kako se radi o razvojačenom branitelju, koji je iz Banije doselio u Zadar s bolesnom suprugom i tražio pomoć u plaćanju podstanarstva. Međutim, s nadležnima u gradskoj upravi, koji su htjeli pomoći, nije se dogovorio oko načina kako zakonski provesti traženu pomoć. Zbog toga je krenuo u mirni prosvjed koji će, kako stvari stoje, imati svoj nastavak i sutra.

– Ja jednostavno nisam imao drugog načina da se zaštiti od laži koje je taj čovjek napisao. On blati mene a i gradonačelnika nečim što je izmišljeno, a kunem se svojim životom da ono što sam mu je nudio kao pročelnik niti jedan na mom mjestu ne bi to napravio. Tražio sam zaštitu policije od javnog blaćenje, ali je nisam dobio. Jedini način je bio da mu to oduzmem ili ići tužbom, a to je deplasirano, rekao nam je poslije pročelnik Mario Pešut.

A da scena oko Pešutovog “mirnog uzimanja transparenta” i nije bila onakva kako ju je zadarski pročelnik opisao u razgovoru za 057info potvrdila nam je jedna svjedokinja koja je kazala kako je Pešut odgurnuo prosvjednika koji je – mirno i bez riječi prosvjedovao. (zdn)

prosvjed2
Kliknite za uvečanu verziju





Related Articles

Back to top button